L' exposició “No em toques el whatsapp” inicia hui el compte enrere per a la commemoració del 25N a Pego

L'exposició “No em toques el whatsapp” inicia hui el compte enrere per a la commemoració del 25N a Pego
  23/10/2023

El programa de la commemoració del Dia Internacional de l’eliminació de la violència contra les dones a Pego configurat des de la Regidoria d’Igualtat s’inicia hui dilluns amb la inauguració de l’exposició “No em toques el whatsapp” a l’IES Enric Valor.

            La iniciativa, segons la responsable de l’àrea, Paula Orihuel. “tracta de fer pensar als i les joves, perquè són el futur i són ells i elles els que han de lluitar des d'ara mateix per una societat més justa i més respectuosa amb les dones”.

Aquest acte inaugural tindrà un segon estadi el divendres 3 de novembre amb el reconeixement previst per a les 19.30 hores a la Casa de Cultura per part de l’Ajuntament amb motiu del 25N al treball social, que en aquesta ocasió recau en el col·lectiu Dons Total. Distinció que ha estat justificada per la regidora en ares a que, segons significa “és un col·lectiu molt actiu i present en el nostre municipi, format per unes dones fortes que han ajudat moltes altres dones i que sempre han clamat contra la violència masclista, pel que són un exemple a

Seguir”.

            A banda, l’agenda d’actes ha previst també uns tallers de defensa personal d’Aikido pels dies 4, 11, 18 i 25 de novembre.

El vessant literari i reivindicatiu també ha estat recollit en el programa amb la presentació el 17 de novembre a les 19 hores a la Casa de Cultura del llibre “Dibuixa’m el cos” de Lourdes Boïgues.

Ja en la recta final el 23 de novembre tornarà a emergir com cada any en el Mercat Municipal la  jornada ‘Vacuna’t contra la violència de gènere’, per a conscienciar als veïns veïnes sobre l'eliminació de la violència masclista, mentre que la vespra de la commemoració s’ha previst el  taller ‘Salut, dona i benestar’ a la biblioteca municipal Carmen Alemany Bay, a les 19 hores.

La data central compta amb un contacontes dirigit als més menuts també a la biblioteca municipal a partir de les 11 hores, i la tradicional concentració contra la violència masclista en la plaça Maria Cambrils, on hi haurà una xicoteta actuació de l'artista local Kela i es lliuraran els premis als xiquets i xiquetes guanyadors del concurs de cartells del 25N.

“El camí encara és llarg, perquè desgraciadament cada poc temps ens despertem amb la mala notícia d'una agressió masclista, i en moltes ocasions acaba amb la mort d'una dona, pel que hem d'acabar ja amb esta xacra social i conscienciar a majors i xicotets i xicoteta, ja que tenim un deure amb la societat del futur i hem de complir”, ha reivindicat  Orihuel.

 

 

<<< Tornar a la portada