Els alumnes del Port de Xàbia aprofundeixen sobre les herbes culinàries i les espècies amb la mostra L'Univers del Sabor

  • Los alumnos del Port de Xàbia profundizan sobre las hierbas culinarias y las especias con la muestra El Universo del Sabor
  • Los alumnos del Port de Xàbia profundizan sobre las hierbas culinarias y las especias con la muestra El Universo del Sabor
  04/03/2022

La mostra Espècies l'Univers del Sabor acosta als alumnes del centre educatiu Port de Xàbia a les herbes culinàries i les espècies, de la mà de la Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic de la Universitat d'Alacant. El projecte realitza un repàs per la importància que han tingut les espècies al llarg de la història i els grans beneficis que es poden extraure d'elles. A través d'un format sensual i viu, les taules didàctiques i les plantes naturals conformen un espai on les olors, colors i les imatges d'origen, permeten viure una experiència total al voltant de les espècies i el seu ancestral protagonisme.
    Els seus comissaris, el catedràtic d'història de la Ciència, Josep Bernabeu i la coordinadora de la Càtedra, Ángeles Ruiz, han explicat que “malgrat la seua minsa grandària i la seua aparença insignificant, les herbes culinàries i les espècies, no sols han sigut i són emprades per a un ús exclusivament culinari, també posseeixen un gran valor cosmètic i medicinal” . És per això que iniciatives com aquesta exposició “permeten posar en valor de manera didàctica el curiós i desconegut món que les embolica”, han assenyalat.
    Per part seua, la directora del CEIP Port de Xàbia, Isabel Moreno, ha apuntat que aquesta exposició s'emmarca en les activitats del projecte d'innovació educativa *Cuinnovart, una aposta per l'aprenentatge competencial basat en la cuina, la investigació, la innovació i l'art adaptant el currículum actual a aquestes disciplines. “Pensem que és una oportunitat immillorable perquè l'alumne de Xàbia s'acoste al món de les espècies, reconeixent-los el valor que han tingut i tenen en la nostra gastronomia” ha afegit.
    L'exposició, que és un disseny de l'estudi Rocamora Arquitectos, està elaborada seguint criteris de sostenibilitat i realitzada íntegrament en cartó reciclable. En 2019 va rebre el premi Emporia a nivell nacional a la Millor Exposició transportable i itinerant.
    L'acte inaugural va comptar aquest dijous amb la presència de l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i el director de la Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor de la UA, Josep Bernabeu-Mestre.

<<< Tornar a la portada