Els cuiners promesa i els projectes locals d'èxit tindran protagonisme en el D*na Festival Dénia

Los cocineros promesa y los proyectos locales de éxito tendrán protagonismo en el D*na Festival Dénia
  14/09/2022

El D*na Festival Dénia que torna enguany a la seua ubicació original, el passeig de la Marineta Cassiana, donarà protagonisme a cuiners promesa o joves professionals de la Comunitat, que estaran en l'escenari central, acompanyats d'alguns membres de l'equip de sala del restaurant on treballen. L'objectiu és fer un tribut a cambrers i sumillers. La presentació s'ha realitzat aquest dimecres a València, amb la presència del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer; l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i el xef Quique Dacosta, que és el comissari del festival. 

Encara que serà un festival menys mediàtic que en anys anteriors es comptarà amb la presència d'estreles Michelín, com Diego Guerrero de DSTAgE, de Madrid, amb dues; Marcos Morán de Casa Gerardo (Astúries), amb una i Mario Sandoval de Coc (Madrid). També es donarà importància a "projectes extraordinaris dignes de comptar com a fórmules d'èxit", ha assenyalat Quique Dacosta, i a "mirades empesariales més enllà de l'alta cuina", com per exemple Els Magazinos.

També s'impartiran tallers, com els de neteja del peix, guisats mariners, massa de coques o cuinar amb ou, entre altres.

El D*na Festival farà incidència en la importància dels productes del territori i de quilòmetre zero, dignificar l'artesà i l'herència de cultures.

Igual que l'any passat, hi haurà restaurants de la ciutat que oferirà menús especial pel D*na.

<<< Tornar a la portada