Els escolars de 3r i 4t de Primària de Dénia i Els Poblets ja es poden unir a la Colla Sostenible 

Los escolares de 3º y 4º de Primaria de Dénia y Els Poblets ya se pueden unir a la Pandilla Sostenible 
  01/02/2023

Aqualia presenta la vint-i-unena edició del seu Concurs Digital Infantil, un referent en educació en hàbits sostenibles sobre l'ús de l'aigua per als més xicotets. Només en l'edició de l'any passat va proporcionar més de 4.500 hores de formació i, fins hui, més de 250.000 alumnes han participat en el certamen. 

Un any més, els xiquets que estiguen cursant 3r i 4t de Primària podran accedir a www.aqualiayods6.com, on trobaran les bases i materials didàctics per a participar en el concurs. En aquesta ocasió, l'organització els proposa viure una autèntica Aquaventura. Aqual i ODS6, guardians incansables de la gestió del cicle integral de l'aigua i del sanejament, estaran acompanyats aquest any de la Colla Sostenible, un grup de simpàtics personatges, cadascun dels quals encarna una acció quotidiana que ajuda a cuidar l'entorn. 

Els participants podran triar diferents ecosistemes (oceans, muntanyes, deserts, aiguamolls...) en els quals aplicaran els seus coneixements sobre l'aigua i com cuidar-la per a protegir la biodiversitat. En finalitzar, i en la secció Reptes Sostenibles, podran seleccionar el repte amb el qual, a través de xicotets gestos quotidians, ajudaran a protegir el planeta i donar suport als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). 

Any rere any, i a través del concurs d'Aqualia, centres educatius, docents, ajuntaments i famílies animen als xiquets i xiquetes a prendre consciència sobre la necessitat de cuidar l'aigua del planeta. D'una forma divertida i, a través de personatges adaptats a la seua edat, adquireixen una base sòlida de coneixements sobre l'aigua i la seua gestió, així com d'hàbits quotidians en favor del consum responsable de l'aigua, el seu reciclatge i la seua reutilització. 

El concurs es convoca a Espanya i a Portugal, país on Aqualia gestiona el cicle integral de l'aigua en diverses localitats. També a Colòmbia estan convocats els estudiants dels tretze municipis dels departaments de Còrdova i Nord Santander on Aqualia gestiona els serveis d'aigua. Els alumnes podran presentar els seus treballs fins al pròxim 22 de març, Dia Mundial de l'Aigua. 

Els participants opten a aconseguir 10 premis individuals (10 targetes per a material esportiu, valorades en 250 euros cadascuna. També els 250 finalistes tindran premi. En aquest cas, cadascun d'ells rebrà una targeta per a material esportiu de 30 euros cadascuna. Els centres educatius també competiran per 1 premi col·lectiu, consistent en una targeta de 1.000 euros per a material educatiu. El nom dels guanyadors es difondrà, a partir del 5 de juny del 2023 (Dia Mundial del Medi ambient), a través de la web d'Aqualia, en la pròpia web del Concurs, en totes les oficines d'Aqualia i a través del compte de Twitter @aqualia i d'Instagram aqualia_official

El certamen ha rebut durant aquests 21 anys nombrosos guardons i reconeixements a Espanya i a nivell mundial. El més recent d'ells, en 2021, com a Millor Estratègia Integral de Comunicació dins de la XII Edició dels Premis Corresponsables Iberoamèrica. El certamen s'emmarca en el conjunt d'iniciatives que Aqualia desenvolupa regularment amb col·legis, instituts i centres universitaris per a donar a conéixer les fases del cicle de l'aigua i educar en un consum més responsable d'aquest recurs. L'acció està alineada amb l'estratègia del seu Pla Estratègic 2021 - 2023 per a un futur sostenible com una acció real amb impacte positiu per a frenar el canvi climàtic. 

 

 

<<< Tornar a la portada