Els miniecoparcs de Pego arrepleguen 10 quilos de piles i deixalles electròniques per setmana

Los miniecoparques de Pego recogen 10 kilos de pilas y residuos electrónicos por semana
  13/12/2022

La Regidoria de Residus de Pego ha fet un balanç positiu de la instal·lació de miniecoparcs pel casc urbà a complir-se un any d’aquesta pel fet que, segons especifica, arrepleguen més de 10 quilos de piles, aparells elèctrics i electrònics de xicoteta grandària a la setmana amb vistes al reciclatge. Aquestes dades han estat posades de relleu pels operaris de neteja encarregats dels buidatge d’aquests contenidors en forma de mupi, que tenen dividit l’interior en set compartiments per a separar els materials que els veïns, els quals a més dels citats acullen el depòsit de bombetes incandescents, bombetes de led de baix consum, bateries de xicotets electrodomèstics i cartutxos de tinta.

 

BALANÇ POSITIU A L’ANY DE LA SEUA INSTAL·LACIÓ

 

L’informe, segons apunta el responsable de l’àrea, Ricardo Sendra, ha deixat palès que els contenidors que més quantitat de deixalles contenen després dels buidatges periòdics són el del passeig Cervantes i situat en el cèntric carrer Jaume I, que van ser dels primers en instal·lar-se.

Així mateix ha incidit en la sorpresa que ha suposat la quantitat d'aparells elèctrics i electrònics de xicoteta grandària que es reciclen, principalment telèfons mòbils i els seus respectius carregadors.

“Estem contents per l'acolliment que han tingut els mini ecoparcs entre els veïns i veïnes. Creiem que els sis contenidors faciliten el reciclatge, tan important per al nostre municipi” ha manifestat per a reivindicar com a prioritat de l’actual equip de govern vigilar la cura del medi ambient. Segons ha revelat el regidor “laa intenció és també potenciar durant el 2023 el reciclatge entre els col·legis i els col·lectius socials”.

<<< Tornar a la portada