Els populars de Dénia presenten el projecte per a construir una estació d'autobusos amb pàrquing en altura

  • Los populares de Dénia presentan el proyecto para construir una estación de autobuses con parking en altura  
  • Los populares de Dénia presentan el proyecto para construir una estación de autobuses con parking en altura  
  • Los populares de Dénia presentan el proyecto para construir una estación de autobuses con parking en altura  
  • Los populares de Dénia presentan el proyecto para construir una estación de autobuses con parking en altura  
  27/03/2023

Se situaria en el solar al costat de l'Hotel Costa Blanca i tindria capacitat per a uns 350 cotxes 

 

Amb el nom d'Estació La Rosaleda, arriba un dels grans projectes que el PP de Dénia presentarà de cara a les eleccions municipals. La idea dels populars és construir un edifici que comptaria amb una estació d'autobusos i tres o quatre plantes de pàrquing. Tot això de titularitat i gestió pública, segons ha especificat l'alcaldable, Pepa Font, ja que un dels objectius és donar una solució a la falta d'aparcament en el centre de la ciutat.

El lloc triat per a situar l'estació d'autobusos i el pàrquing és el solar situat entre els carrers Patricio Ferrándiz, Manuel Lattur i Passeig del Saladar, al costat de l'Hotel Costa Blanca. Actualment s'utilitza com a estacionament de pagament. 

Segons Pepa Font, la nova terminal d'autobusos acabarà “amb la problemàtica de l'estació d'autobusos provisional que va impulsar el govern socialista fa quasi 5 anys. Adeu al forn d'estiu, a les pluges d'hivern, als passatgers per la carretera i als banys tancats, entre una infinitat d'inconvenients que s'han generat des de l'obertura d'aquesta estació d'autobusos el passat 7 de maig de 2018”. D'acord amb les dades aportades per la candidata popular, actualment, l'estació d'autobusos compta amb 1.580 m² i un espai que dona cabuda a tan sols 8 autobusos. Amb la nova estació que planteja el PP, "passarem de 1.580 m² a 2.340 m², ampliant així la capacitat d'entrada d'autobusos a 12 vehicles. No serà una estació a l'ús, ja que l'edifici disposarà de quatre plantes i un àtic que dotaran a Dénia d'un nou pàrquing públic, amb unes 350 places d'aparcament per a cotxes”. A més, ha assegurat que “també comptarà amb lavabos públics i unes oficines per a la venda de bitllets” i que s'incorporaran tecnologies avançades amb aplicacions mòbils que afavorisquen la informació dels serveis en temps real i connexió Wi-Fi gratuïta.

Pepa Font ha dit que “d'aquesta manera, es donarà solució a dues grans fites a la ciutat dianense; una estació d'autobusos en condicions i més places d'aparcament públiques”.

El nom de l'edifici retrà homenatge al cinema d'estiu La Rosaleda, que estava situat molt prop d'on es planteja realitzar el projecte.

Els populars consideren que l'emplaçament triat permetrà “centralitzar tots els mitjans de transport, ja siga el de tren, els autobusos o el vaixell “la Panseta”. És a dir, que una vegada a Dénia pugues desplaçar-te sense problemes als altres punts d'accés”. A més, tal com ha explicat Pepa Font, un estudi previ indica que l'accés d'autobusos seria per l'avinguda Joan Fuster, evitant que els vehicles circulen pels carrers més cèntrics i amb més volum de trànsit.

Pepa Font ha comentat que Carlos Mazón es va comprometre a secundar econòmicament la construcció de “una estació d'autobusos digna” si en les eleccions aconsegueix la presidència de la Generalitat.

<<< Tornar a la portada