Els Reis Mags tornen a arribar a Xàbia en barca

Los Reyes Magos vuelven a llegar a Xàbia en barco
  05/01/2023

 

Com és el seu costum, Els Reis Mags arribaran a Xàbia este dijous a bord d'un vaixell pesquer al moll més pròxim a la platja de la Grava. La seua arribada, prevista sobre les 17 hores, serà anunciada per megafonia i amb el tret de salves.

Els esperaran en el moll l'alcalde, José Chulvi ,i la regidora de Festes, Kika Mata, per a donar-los la benvinguda i saludar-los abans que pugen a la seua carrossa per a recórrer el municipi. 

En la cavalcada, a més del seu seguici, participaran els quintos de 2023 i la comissió juvenil de Fogueres. Com a animació, es podrà gaudir dels balls de les alumnes de l'Acadèmia En Dansa i de la música de les entitats locals Xirimitab’s, Colla Portitxol i Banda del Centre Artístic Musical. 

L'itinerari -ininterromput- de la desfilada és: moll pesquer, passeig Joaquín Sorolla, Plaza Adolfo Suárez, Avinguda Jaume I, Avinguda Port (a l'altura de l'Asil i del barri de Thiviers es dispararan coets per a avisar de la ubicació de la cavalcada), Avinguda d'Alacant, Ronda Nord (a l'altura de l'encreuament amb el carrer Roques voltejaran les campanes de l'església de Sant Bartolomé per a avisar de l'entrada dels Reis al poble), Príncep d'Astúries i Placeta del Convent (quan la comitiva arribe a aquest punt també voltejaran les campanes del Convent). 

En diferents punts del recorregut, els Patges escalaran balcons per a deixar regals i enguany, els caramels que repartiran els Reis Mags seran sense glútens en atenció a la petició de l'associació de celíacs de la Comunitat Valenciana.

Els Reis saludaran tant en l'escenari de Jaume I com en el de la placeta del Convent. 

Perquè aquesta cavalcada tan esperada pels xiquets i xiquetes de Xàbia puga celebrar-se amb seguretat queda prohibit aparcar als carrers de l'itinerari a partir de les 14 hores i des de les 16’30 hores es tallarà al trànsit Jaume I (i progressivament les de la resta del recorregut).

<<< Tornar a la portada