Maria i Adrià Cardona són guardonats pel certamen “Cartes a la dona de les nostres vides” que posa la novetat al 8M a Pego

  • Maria i Adrià Cardona són guardonats pel certamen “Cartes a la dona de les nostres vides” que posa la novetat al 8M a Pego
  • Maria i Adrià Cardona són guardonats pel certamen “Cartes a la dona de les nostres vides” que posa la novetat al 8M a Pego
  08/03/2024

El certamen de “Cartes a la dona de les nostres vides” han posat la novetat a la commemoració del Dia de la Dona a Pego, organitzada des de la Regidoria d’Igualtat.

        En primer dels esdeveniments s’ha resolt en la concentració que culminava la jornada central als peus del mural de la feminista, Maria Cambrils, a la plaça homònima, amb el lliurament dels premis a Maria i Adrià Cardona Siscar com a respectius guanyadors de les categories juvenil i sènior auna vegada avaluats aspectes com la qualitat literària, el vocabulari, la recollida d’informació i la correcta ortografia. L’entrega dels respectius diplomes ha estat a càrrec de la regidora d’Igualtat i Joventut, Paula Orihuel, per a qui l’alta participació registrada en aquest certamen “demostra que la joventut de Pego s’implica en les causes socials”.

        Prèviament, Orihuel ha incidit en el significat històric i reivindicatiu d’una efemèride que, segons remarca “té les seues arrels en les lluites obreres quan les dones van alçar la veu per exigir millors condicions laborals, drets igualitaris i el reconeixement a la seua contribució a la societat”. En això ha subratllat que “des de l’Ajuntament sabem que devem complir un paper fonamental en la visibilització i el suport a les dones, i per tant som conscients de la nostra responsabilitat a l’hora de promoure iniciatives que reconeguen i valoren la seua tasca en tots els àmbits de la societat que van des de la cultura fins a l’economia passant per l’educació”.

        La responsable de l’àrea d’Igualtat ha elogiat el recolzament del Grup de Dones Cabal abans de donar-li la paraula a la seua presidenta, Carmina Dominguis, per a que recitara dos poemes de Maria Mercè Marçal i un de Vicent Andrès Estellès.

        Els programa d’actes té previst continuar demà dissabte amb el lliurament del premi “Jo Dona 2024” a la Casa de Cultura a partir de les 12.30 hores, on tindrà lloc la presentació de la revista “Les Sorts Púrpures”. Tot això estarà precedit a les 11 hores per un contacontes a la  biblioteca Carmen Alemany.

L’epíleg a la commemoració arribarà el dimarts 12 amb la inauguració de l’exposició de les cartes del concurs literari al Museu d’Art Contemporani per a concloure el divendres 23 de març amb la representació del monòleg “Massa per a la carabassa”, a la biblioteca municipal Carmen Alemany Bay.

 

<<< Tornar a la portada