Música i dansa unides per la tradició li donen un nou impuls a l’acte institucional del 9 d’Octubre a Pego

  • Música i dansa unides per la tradició li donen un nou impuls a l’acte institucional del 9 d’Octubre a Pego
  • Música i dansa unides per la tradició li donen un nou impuls a l’acte institucional del 9 d’Octubre a Pego
  09/10/2023

Amb “música i dansa unides per la tradició” ha resumit el regidor de Cultura, Josep Mengual, les directrius per a donar-li un nou impuls a la commemoració institucional de la festa del 9 d’Octubre a Pego, davant del nombrós públic present a l’acte.

        En això, ha emmarcat la novetat del ball de la magrana protagonitzat per una vintena d’alumnes de cadascun dels quatre col·legis del municipi, dins de les tradicions que, segons ell, “les noves generacions del nostre poble han après i gaudit, aconseguint així, aprenentatges significatius que de segur perduraran al llarg del temps”. Així mateix ha elogiat les metodologies actives “a l’hora d’adquirir valors com el respecte pels companys i companyes, la cooperació i el treball en equip, la convivència, l’empatia i també altres aspectes importants per al seu desenvolupament com la coordinació, el ritme i, per descomptat, el gaudi de totes i tots”.

        “La finalitat d’involucrar als més menuts en aquest acte és fer-los viure des de ben prop el nostre dia, per tal que aprenguen la història i les arrels del nostre territori, les tradicions i costums del nostre poble i, sobretot, gaudir d’aquesta experiència duent a terme una situació d’aprenentatge que no oblidaran mai” ha afirmat el regidor per a reivindicar l’educació com a  el pilar fonamental per a què perdure en el temps tot el que ens fa sentir valencians i valencianes, on considera “essencial” la feina del professorat com la de les famílies. A uns i altres ha agraït l’acompanyament per a recolzar als que han estat protagonistes en una jornada que reivindica “una riquesa cultural i històrica única, amb arrels que s'enfonsen en temps molt reculats”. Riquesa que, al seu judici, “fa de la cultura valenciana un llegat que hem d'apreciar i protegir pel fet que les nostres tradicions, l’art, la gastronomia i la llengua són pilars fonamentals de la nostra identitat, i és responsabilitat de tots nosaltres mantenir-los vius i prosperants per a les futures generacions”.

        A banda ha reconegut expressament la disposició de la colla de dolçainers i tabaleters “La Clandestina”, l’Orfeó de Pego, i a Tere de les dansaires d’Uixola que ha possibilitat  portar endavant el projecte.

 

LA NOVETAT D’UNA OFRENA COMPARTIDA

 

        El parlament ha donat pas a l’ofrena de rigor als peus del monument dedicat a Jaume I en la plaça del Convent, on el regidor ha convidat als portaveus de cadascun dels grups de l’oposició a compartir l’ofrena conjunta de l’Ajuntament en ares a que, segons ha remarcat “si treballem tots junts, serem capaços d’aconseguir moltes coses, ja que tots compartim l'amor per la nostra terra i la voluntat de construir un futur millor per als nostres conciutadans”.

Tant el portaveu del PP com el de Compromís han acceptat l’oferiment per a posar la corona de llorer junt amb l’alcalde, Enrique Moll i el mateix regidor de Cultura, qui s’ha congratulat del símbol de “diàleg, entesa i enteniment, malgrat les diferències ideològiques i polítiques que poden existir entre nosaltres”, que ha imperat enguany respecte a celebracions precedents.

 

<<< Tornar a la portada