No hi haurà passarel·la ni escullera en el Club Social La Manzanera de Calp

No habrá pasarela ni escollera en el Club Social La Manzanera de Calp
  10/11/2021

L'equip de govern ha fet marxa enrere i ha modificat el projecte de rehabilitació del Club Social La Manzanera. Els canvis es refereixen a anul·lar l'execució de les obres de la passarel·la i l'escullera i, per tant, no hi haurà cap intervenció en la mar. L'acord inclou sol·licitar al Ministeri de Transició Ecològica la concessió per a l'ocupació de 1.602 metres quadrats de domini públic marítim-terrestre perquè aquest espai siga d'ús cultural, científic i educatiu.

El Club La Manzanera va ser dissenyat per Ricardo Bofill en els anys 70 del passat segle. Les obres, adjudicades a l'inici de l'any a la mercantil Orthem, incloïen la rehabilitació de l'edifici i la regeneració del front litoral i de la cala amb una passarel·la per als vianants. L'adjudicació dels treballs, segons apunten fonts oficials, estava sotmesa a un informe d'afecció d'hàbitat per la inclusió de la zona a la Xarxa Natura 2000. I, de fet, es va descobrir l'existència d'una colònia mol·luscos que només es troba en la Cova Tallada a Xàbia, a Tabarca i en LaManzanera.

Per això, ara s'ha renunciat a la passarel·la i a l'escullera i l'àrea d'intervenció serà més reduïda, sense actuar en la mar. El projecte té una inversió de 585.525 euros mentre que el cost de la passarel·la era de 680.750 euros, quantitat que ara no es gastarà.

<<< Tornar a la portada