Normalització Lingüística d’Ondara organitza una fira de creació de continguts en valencià a les xarxes socials per al 13 d’abril

Normalització Lingüística d’Ondara organitza una fira de creació de continguts en valencià a les xarxes socials per al 13 d’abril
  20/03/2024

La necessitat de dinamitzar i donar a conèixer la creació de contingut en valencià a les xarxes socials ha portat a la Regidoria de Normalització Lingüística d’Ondara a organitzar la fira digital “Gatzara” la vesprada del dissabte 13 d’abril a l’edifici del Prado.

        La fira ha estat presentada aquesta setmana pel responsable de l’àrea, Jordi Dominguis, en companyia del regidor de Joventut, Jordi Ruiz, per a detallar que aquesta primera edició té previst començarà amb un torneig de la fallera calavera i un taller de personalització de samarretes a càrrec de Larouch a les 17 hores, per a, a partir de les 18.30 hores, passar al podcast en directe que aporta el nom de l’esdeveniment conduit per diferents creadors de contingut on es parlarà del sectora. A banda, la jornada inclou també el lliurament dels premis del concurs #GatzaraCrea, enfocat als joves dels IES de la comarca, on es premiarà les seues creacions de contingut digital – a partir de les 19.30 hores- i el podcast local «Vaderock», en directe, a les 20 hores.

Segons ha explicat, Ruiz, el I concurs de vídeo #GatzaraCrea va destinat als alumnes dels IES, que hauran de crear un contingut destinat al consum a través de xarxes socials com TikTok o Instagram; i el termini d’admissió serà fins al 7 d’abril. Aquest concurs comptarà amb premis consistent en un pack d’iniciació a la creació de continguts valorat en 50 euros que compta amb cèrcol de llum, trípode i micròfon de solapa.

Per la seua banda, el regidor de Normalització Lingüística, ha aprofitat per a anunciar que la fira digital també comptarà amb el llançament del I «Certament de Creació de Contingut Vila d’Ondara» on es premiarà als millors creadors i creadores en actiu, per fomentar l’oferta de contingut en valencià i la tasca dels qui contribueixen a aquest objectiu. Així mateix, ha informat que el termini d’admissió al concurs serà el 21 d’abril per a optar a una premis dotats amb 750 euros per al millor creador de contingut, 250 euros per al creador revelació, i eixa mateixa quantitat per al millor creador de la Marina Alta i al millor autor de contingut social.

Segons les bases de la convocatòria publicades, el veredicte del jurat té previst fer-se públic en el marc de la mateixa fira Gatzara. Bases que estipulen que els interessats - per als que no n’hi ha requisits d’edat encara que el creador deu estar actiu des de l’abril de 2023- , presenten la seua candidatura per correu electrònic a l’adreça: jordidominguis@ondara.org fent constar en el motiu de l’e-mail “Certamen de Creadors de Contingut” i en l’aplicació l’enllaç de les plataformes de la candidatura i a les modalitats a les quals es presenta.

 

<<< Tornar a la portada