Novembre fa gust de gambes i a oli en Els Magazinos

  • Noviembre sabe a gambas y a aceite en Els Magazinos
  • Noviembre sabe a gambas y a aceite en Els Magazinos
  • Noviembre sabe a gambas y a aceite en Els Magazinos
  13/11/2021

Planxa o bullida? Si no saps per quin decantar-te, en Els Magazinos aquest mes pots provar la gamba de moltes maneres diferents. Però no sols has de pensar en la gamba roja, també la gamba blanca, les galeres i els escamarlans donen molt de si i, amb una bona elaboració, poden convertir-se en una menja exquisida. Per això, de la mà de Cerveses Túria, el programa Cuina de Territori dedica el mes de novembre a aquests productes, molt de la nostra mar, i també a altres dos també molt mediterranis: l'oli i les olives. 

Els establiments del mercat gastronòmic adherits al programa han preparat una atractiva oferta de plats en els quals utilitzen algun d'aquests productes com a ingredient. Tots ells estan molt presents en la cuina de Dénia i la Marina Alta i no sempre tenim l'oportunitat d'assaborir-los

Perquè pugues saber alguna cosa més sobre ells, Els Magazinos ha preparat dos meravellosos vídeos amb les entrevistes que ha realitzat a una parella de pescadors i a un productor d'oli. Pots consultar-los en plataformes i xarxes. 

Amadeu i Marc Ros, pare i fill, són pescadors del vaixell Cap Prim Segon de la Confraria de Xàbia. Practiquen l'art de l'arrossegament i són experts a pescar gamba roja. El seu vaixell i estil de pesca són molt especials, ja que realitzen una pesca d'arrossegament respectuosa amb el mitjà. Eleven les “portes” de la seua embarcació (una de les conegudes com a barca de bou) a 5 metres del fons marí per a evitar arrossegar les gambes pel fang. Una altra curiositat, el Cap Prim Segon és l'únic vaixell de la Marina Alta que porta entre la seua tripulació una dona embarcada.

Per a parlar d'oliveres i olis de Diania, s'ha entrevistat a Pedreguer a Héctor Carrió, qui ha parlat sobre el seu projecte d'ecologia sostenible TOSSUT. El seu és un oli d'oliva verge que té unes característiques molt especials gràcies a la ubicació dels olivars en els bancals del Pouet i a la recollida primerenca que realitza. El nom de l'oli el va inspirar el seu ruquet, que ha fet d'ell la seua marca emblemàtica.

Recorda: De l'1 al 30 de novembre és temps d'olis i olives, gambes, galeres i escamarlans en Els Magazinos. Així que no t'ho penses i decideix-te per algun de tots aquests plats; segur que trobes més d'un que t'agradarà:

Ceviche fregit de rap i gamba amb llet de blat al safrà sobre moniato al forn de llenya; Coca d'oli de Diania amb carabassa, canyella i cítrics amb ganache de xocolate i escata de sal; Paella de galera, denton i espinacs (els tres en A la Fresca), Gamba roja a la bbqq japonesa i a la flama, sobre bolets al wok, i oli d'oliva deshidratat (Grndback); Tagliatelle amb all, oli, julivert i gamba roja de Dénia (Santa pasta); Curri verd amb gambes (Kamin Thai), Entranya amb Chimichurri d'Olis de Diania (Patagònia), Punxe de sépia de llotja de Dénia (Pinchoteca); Tomatuna. Croqueta de tomaca amb tataki de tonyina i maionesa de soja i freses (Qmcomo); Guisito de cangrejitos de la Llotja de Dénia (Baret de Robert); Tac de Gamba Roja de Dénia. Gamba, Ceba morada, tomaca, coriandre, reducció de ginebra cítrica (The Speak), Vitolina d'escamarlans flambeadas al whisky (Cachirulo) i Gamba roja de Dénia (Ostrarium).

<<< Tornar a la portada