Ondara confirma la celebració de la Fira de Fires 2021 el pròxim novembre

  • Ondara confirma la celebración de la Fira de Fires 2021 el próximo noviembre
  • Ondara confirma la celebración de la Fira de Fires 2021 el próximo noviembre
  29/09/2021

La Regidoria de Promoció Econòmica d’Ondara ha confirmat la celebració de la tradicional Fira de Fires en el format tradicional al Prado i rodalies, després d'un 2020 en el que l’esdeveniment a fira es va concentrar en els propis establiments degut a la situació sanitària generada per la pandèmia. .

Segons el responsable de l’àrea i alcalde, José Ramiro, la millora de la situació epidemiològica, l'alta taxa de vacunació i l'alçament de les restriccions autonòmiques han propiciat que des de l'Ajuntament s'haja decidit impulsar novament enguany la Fira de Novembre 2021; això sí, sempre adaptada a les circumstàncies i complint totes les mesures de salut i sanitàries que estiguen vigents en el moment de l’esdeveniment.

Amb això el comunicat remés informa que la tradicional Fira de Comerç local tindrà lloc el cap de setmana del 20 i 21 de novembre, prenent com a emplaçament la contornada del Prado, amb estands, carpes o casetes per a permetre que s'estiga a l'aire lliure; i també l'interior del Prado, en el cas d'alguns negocis que requereixen un espai major. “S'espera una alta participació dels negocis i comerços locals en aquesta fira, que compta amb la col·laboració de l'Associació de Comercials i Empresaris d'Ondara (ACO), resa textualment.

D'altra banda, enguany es tornarà a repetir la Ruta de la Tapa, que tan bon resultat va donar en l'edició de 2020, en els propis establiments de restauració local. Aquesta mostra gastronòmica que agafa el format de concurs de tapes en els propis bars i restaurants locals  tindrà lloc durant els quatre caps de setmana del  6 al 28 de novembre, on cCada establiment participant hi haurà d'elaborar una tapa per a participar en el concurs, on el seu preu de venda serà de tapa més una canya de cervesa o una copa de vi, per un preu tancat.

 

FIRA D’ACTRACCIONS AMB PLA DE SEGURITAT

 

Pel que fa a la fira d'atraccions, apunten que es tornarà a instal·lar durant tres caps de setmana de novembre -13, 14, 20, 21, 27 i 28 de novembre- en l'aparcament situat al carrer Nacions sense estat, al costat del MasyMas. La celebració d’aquesta modalitat firal ha comportat l’elaboració d’un pla de seguretat que permetrà el compliment de totes les mesures que marque salut pública, vigents en el moment de celebració de la fira, com ara el control d'aforament.

        No obstant, les restriccions queden paleses en la  impossibilitat de muntar altres esdeveniments que se celebraven emmarcats en la Fira de Fires com la matinal motera o el mercat medieval. Per a omplir eixe buit, segons s’avança, des de l'àrea de Cultura s'està elaborant una potent programació cultural per a la Fira de Novembre 2021 que prendrà com principal emplaçament la plaça de bous i l'Auditori Municipal com a escenaris idonis per a acollir actes de “cultura segura”.

Ramiro ha remés als mitjans per a més detalls a la presentació de l’esdeveniment que tindrà lloc en unes setmanes i ha animat a la ciutadania a participar “d'una forma segura i responsable en la fira”. A banda ha agraït a  l'ACO “la seua iniciativa i esforç”, recalcant que la iniciativa de reprendre la fira es fa amb molta il·lusió i molt treball, sent una adaptació constant a la situació que vivim”.
 

Subscriu-te!