Ondara dona el nom a un equip professional d’escala i corda masculí i a un altre de raspall femení

Ondara dona el nom a un equip professional d’escala i corda masculí i a un altre de raspall femení
  14/03/2024

Per primera vegada en la història esportiva d’Ondara, dos equips professionals -un d’escala i corda masculí i un altre de raspall femení- portaran el nom del municipi, en virtut del conveni de col·laboració signat aquesta setmana per l’Ajuntament amb la Federació de Pilota Valenciana, que inclou també la celebració de partides professionals i de finals de JECV.

            La signatura ha tingut lloc entre l’alcalde, José Ramiro, i el president de la FPV, Vicent Molines en l’històric Trinquet municipal ondarenc, en presència del regidor d’Esports, Lluís Fornés. Ambdues parts han plasmat l’interès del consistori d’Ondara en celebrara, fomentar i promocionar aquest esport autòcton, i donar-li suport en el seu funcionament, en el desenvolupament de la promoció de les respectives modalitats tradicionals i en l’organització de competicions esportives i exhibicions. “Hem refermat el  compromís de l’Ajuntament d’Ondara amb el nostre esport autòcton” ha afirmat Ramiro per a explicar que l’Ajuntament d’Ondara, com a col·laborador d’aquestes activitats de promoció de la pilota al municipi, es compromet a aportar a la Federació de Pilota Valenciana un total de 7.785 euros. Col·laboració, que segons ha precisat comptarà amb la col·laboració del Centre Comercial Portal de la Marina d’Ondara, que sufragarà el 50% de cada equip professional.

 

APROFUNDIR EN LA DINÀMICA DE PROMOCIÓ DE L’AUTÒCTON ESPORT

 

            Per la seua banda, la referida federació es compromet a organitzar 4 partides en el marc de les festes valorades en 3.500 euros; una partida pro raspall femení amb motiu del Dia de la Dona – l’emmarcada en la Fira Feminista de diumenge passat; una partida Pro Escara i Corda en el mes de juliol amb entrada gratuïta; una partida de la mateixa modalitat en maig; una partida pro raspall Femení a concretar en una data de setembre. L’acord abasta també una partida de la Copa Diputació d'Alacant Raspall Femení –valorada en 300 euros-; finals dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana –calculades en 600 euros-; i l’organització de Gran Premi Ondara Pro EiC -2.500 euros. Tot això a més del  patrocini d’un equip de Copa Caixa Popular Pro 1 Escala i Corda masculí i d'un equip Copa Caixa Popular Pro 1 Raspall Femení per 2.750 euros, amb dret de que almenys una partida de la competició on es representa un equip es dispute al Trinquet Municipal d’Ondara.

Aquest últim extrem li permet a l’Ajuntament d’Ondara triar un jugador i una jugadora de la localitat que participe en els equips de la Copa representant al municipi, i a tindre un espai reservat en presentacions d’aquesta competició, així com el lliurament de premis i actes on participen els seus jugadors representats.

Els representants municipals d’Ondara han fet pública la satisfacció per la signatura d’aquest conveni amb la Federació de Pilota Valenciana, donada la transcendència dels acords a què s'han arribat, els quals consideren molt beneficiosos per a potenciar un esport autòcton com el de la pilota en el municipi. Amb això s’han congratulat d’haver pogut aprofundir en la dinàmica de col·laboració experimentada en anys anteriors per a realitzar partides de professionals com per a acollir finals de jocs esportius, encara que a partir d’ara ha estat quan Ondara patrocina equips professionals.

 

<<< Tornar a la portada