Ondara se tenyeix de verd amb motiu del Dia Mundial Contra el Càncer

Ondara se tiñe de verde con motivo del Día Mundial contra el Cáncer
  06/02/2023

La Junta Local d’Ondara de la Associació Espanyola Contra el Càncer -AECC ha commemorat el Dia Mundial contra la malaltia amb la penjada d’un un llaç verd al balcó de l'Ajuntament d’Ondara.

La commemoració ha comportat l’enllumenament de la façana de l'edifici consistorial del mateix color intens que li ha donat motiu, i el muntatge d’una taula informativa a les rodalies del Prado per part de les integrants de la junta, en la que repartiren fullets informatius, recolliren donatius i posaren a la venda productes de la fundació per recaptar fons i destinar-los a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

A les portes del claustre de la Casa Consistorial algunes membres de la junta recitaren el text del manifest institucional de suport “Tots contra el càncer”, on s’incideix en que “en 2030, les xifres del càncer es dispararan: 1 de cada 2 hòmens ho tindrà, així com 1 de cada 3 dones”. En això, han ressaltat que “només a Espanya cada hora es diagnostiquen 32 nous casos i és la segona causa de mort al nostre país, circumstància que deu motiva a passar a l'acció i multiplicar l'esforç en la lluita contra el càncer”. A banda, remarcaren que des del govern central s`ha declarat la iniciativa “Tots Contra el Càncer”, com a Esdeveniment d'Excepcional Interès Públic, (2022-2024), el que suposa una oportunitat sense precedents per a conscienciar i mobilitzar a la societat espanyola sobre la importància de sumar els recursos i les capacitats de tots entorn d'un gran programa d'acció contra la malaltia, que incremente els recursos disponibles per a projectes de prevenció, investigació, atenció i divulgació. Programa que, segons destaquen “té una missió molt clara que és aconseguir el 70% de la supervivència en càncer a Espanya per a 2030”.

 

 

 

<<< Tornar a la portada