Ondara s’integra en el projecte “Construir Europa amb les autoritats locals”

Ondara s’integra en el projecte “Construir Europa amb les autoritats locals”
  04/06/2024

L’Ajuntament d’Ondara, a través de la Regidoria de Fons Europeus, que dirigeix Jordi Dominguis, s’ha adherit al projecte “Construir Europa amb les autoritats locals” de la Unió Europea, segons han donat a conèixer l’alcalde d’Ondara, José Ramiro, i el responsable d’eixa àrea municipal, Jordi Dominguis.

Ambdós han explicat que l’objectiu del projecte és difondre els debats relacionats amb la UE a nivell local, i per això, des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha assolit el compromís de generar eixos espais, per exemple amb col·loquis, exposicions, i altres actes. L’adscripció ha comportat que, des d’ara, i com a soci d’aquest projecte europeu, l’Ajuntament d’Ondara compta ja amb materials enviats des de Brussel·les, com la placa acreditativa, el roller i la bandera.

Per a Dominguis, la finalitat del projecte “Construir Europa amb les autoritats locals” és crear una xarxa europea de representants polítics triats en l'àmbit local, amb la finalitat de fomentar la comunicació d'assumptes de la UE mitjançant una aliança sense precedents entre les estructures de govern europea i locals. En eixa dinàmica, ha incidit en que la iniciativa possibilita que aquests representants polítics, en aquest cas l'Ajuntament d'Ondara, col·laboren i difonguen informació sobre assumptes de la UE que afecten la seua circumscripció a escala local. Tot això, a banda d’ajudar a impulsar la implicació de la ciutadania i a entaular debats entorn d'eixos mateixos temes, així com sobre el futur d'Europa, de forma que una vegada són membres de la xarxa, els corresponsals locals, com l’Ajuntament d’Ondara, entaularan discussions i debats amb l'electorat de la seua circumscripció i/o els mitjans de comunicació locals sobre les iniciatives i mesures polítiques dutes a terme per la UE.

“Crear conversacions sobre la UE a escala local és essencial per a mantenir l'impuls generat per la Conferència sobre el Futur d'Europa i en el marc de NextGenerationEU” ha remarcat per a especificar que el projecte s'ha posat en marxa en estreta col·laboració amb el Parlament Europeu i la Xarxa europea de corresponsals regionals i locals de la UE del Comitè Europeu de les Regions.

<<< Tornar a la portada