Ondara ultima l’adequació el Centre de Dia a la normativa vigent amb vistes a poder obrir-lo enguany als usuaris

Ondara ultima l’adequació el Centre de Dia a la normativa vigent amb vistes a poder obrir-lo enguany als usuaris
  22/05/2024

Representants del patronat de la Fundació Mare de Déu de la Soledat com a encarregada de la futura gestió del Centre de Dia d’Ondara han realitzat una visita a la instal·lació en companyia de l’alcalde, José Ramiro, junt als responsables de l’empresa adjudicatària de les obres d’adequació a la normativa vigent de la instal·lació per tal d’avaluar les possibilitats de que l’execució dels treballs permeta que estiga operativa encara enguany.

 

OBRES PER VALOR DE 40.000 EUROS

 

            Les obres, pressuposades al voltant de 40.000 euros, seran sufragades gràcies a l’aportació municipal extraordinària de l’Ajuntament d’Ondara a la citada fundació , junt a una nova subvenció de 20.000 euros que passarà per junta de govern.

Tots ells, als que s’ha unit la directora del geriàtric, Paqui Ferrando, han conclòs que els treballs començaran al mes de juny amb un termini màxim d’execució de tres mesos; pel que s’espera que entre setembre i desembre l’edifici quede homologat i autoritzat per la Conselleria de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge per a poder acollir els usuaris com més prompte millor. En eixa dinàmica han subratllat que la Fundació Mare de Déu de la Soledat i l’Ajuntament d’Ondara porten mesos gestionant les tasques necessàries per tal d’aconseguir la citada autorització de l’administració autonòmica per a  engegar unes obres d’adequació imprescindibles perquè aquesta infraestructura assistencial, recepcionada en març de 2022 de mans de la Diputació d’Alacant puga posar-se definitivament en funcionament. Amb aquesta iniciativa, segons han incidit, es pretén subsanar les deficiències en matèria contra incendis i d'accessibilitat per a adaptar-se a la nova normativa en el projecte redactat per la Diputació Provincial que van motivar la paralització de la seua homologació per part de la vicepresidència segona de la Generalitat.

 

CESSIÓ TEMPORAL I GRATUÏTA PER QUINZE ANYS AL PATRONAT MARE DE DEU DE LA SOLEDAT

 

A banda han recordat que en el seu moment es va optar per la cessió temporal i gratuïta per quinze anys del Centre de Dia a l’entitat que gestionava la residència de la Tercera Edat en el municipi mitjançant l’oportú conveni. Fórmula que subratllava el caràcter gratuït de la mesura per ser considerada la Fundació Mare de Déu de la Soledat una institució sense ànim de lucre d'interès públic, i la utilització privativa d’aquest espai municipal no quedava sotmesa a prestació econòmica.

 

<<< Tornar a la portada