OPINIÓ/ Pepa Font, a la desesperada, mentix una altra vegada

OPINIÓN/Pepa Font, a la desesperada, miente otra vez
  15/05/2023

 

Pepa Font va signar en 2011 una resolució per a intentar amagar 'davall de la catifa' la sol·licitud d'expropiació de la propietària de les parcel·les per les quals ara l'ajuntament ha d'abonar 3 milions

    -----  ------- -------                          ------------------+

Quan s'agrana davall de la catifa durant anys, tard o d'hora ixen a la llum les conseqüències d'amagar els problemes en lloc de solucionar-los. Aquest ha sigut el 'modus operandi' de la senyora Pepa Font, actual candidata del Partit Popular a l'alcaldia de Dénia, durant la seua trajectòria política, llarga però molt poc fructífera, excepte en 'morts en l'armari' que els governs següents han hagut de ventilar.

I hui la senyora Font ha tingut la descaradura d'eixir en premsa a denunciar la "mala gestió" de l'actual equip de govern per haver d'abonar uns 3 milions d'euros per l'expropiació d'uns terrenys, en la partida Negrals, el pleit de la qual amb la propietat va començar, ni més ni menys, que en 2011, sent Pepa Font la regidora de Planejament i Ana Kringe, l'alcaldessa del moment.

Ambdues van signar en aquella època sengles resolucions per a intentar amagar 'davall de la catifa' la sol·licitud d'expropiació de la propietària de dues parcel·les (presentada al juliol de 2011). Davant la falta de resposta municipal, la interessada va insistir al novembre demanant a l'ajuntament certificat de silenci administratiu i la intervenció del Jurat Provincial d'Expropiació per a determinar el preu just.

Al desembre d'aqueix mateix any, la regidora delegada de Planejament, Pepa Font, va signar una resolució per la qual s'acorda no emetre certificat de silenci positiu i suspendre el procediment. I el recurs de reposició obvi de la propietària va ser inadmés per resolució de l'alcaldessa.

A partir d'ací, el recorregut judicial va continuar fins a la sentència definitiva del TSJ de 2014 que va deixar sense efecte les resolucions de Font i Kringe i comminava a l'ajuntament a presentar proposta d'adquisició de mutu acord dels terrenys i, en cas de disconformitat, deixar la decisió en mans del Jurat d'Expropiació, que finalment va valorar en 676.000 euros, a abonar pel consistori, els terrenys que van passar així a ser de titularitat municipal.

El pagament es va liquidar en 2019, ja per l'actual govern socialista, que ara preveu destinar aquestes parcel·les a posar en marxa un parc agrari dedicat a l'educació i la divulgació i lligat a la Ciutat Creativa de la Gastronomia UNESCO i la seu universitària de la Universitat d'Alacant.

No obstant això, la propietat va tornar a recórrer i arribem a la nova sentència del TSJ, de març de 2023, que eleva la valoració de les parcel·les fins als 3 milions d'euros aproximadament (la sol·licitud inicial, de 2011, les taxava en 17 milions) en atendre les raons de la propietat respecte al tipus de cultiu i mètode de capitalització de rendes.

Per tant, una vegada més, l'actual equip de govern ha hagut de fer front a l'herència enverinada d'un govern inepte, el pentapartito del tàndem Kringe-Font, que en el seu afany per legitimar-se després d'una moció de censura amb trànsfuga inclòs va intentar vendre una imatge idíl·lica de la seua acció ocultant tot allò que podia entelar-la.

Una vegada més, governants responsables, honestos i transparents ens hem fet càrrec dels 'nyaps' que van anar sembrant els qui ni tan sols van respectar la voluntat popular.

Senyora Font, si opta a l'alcaldia, el mínim que li demanem és una mica de memòria i molta responsabilitat. Perquè Dénia sí que té memòria i hi ha coses que no s'obliden per molt que vosté intente presentar-se com a saba nova en la política local.

Quan no es té programa ni model de ciutat, tan sols queda traure el ventilador. El seu afany de poder és tan gran que farà el que faça falta per a tornar a paralitzar Dénia com ja ho va fer el 7 de juliol de 2008. Però cura, que el ventilador a vegades esguita...

<<< Tornar a la portada