Paco Chika emmarca la il·lustració del Sonafilm dedicat a Ennio Morricone a la plaça de bous d’Ondara

  • Paco Chika enmarca la ilustración del Sonafilm dedicado a Ennio Morricone en la plaza de toros de Ondara
  • Paco Chika enmarca la ilustración del Sonafilm dedicado a Ennio Morricone en la plaza de toros de Ondara
  05/07/2022

Els fotogrames de “El bueno, el feo y el malo”, “La misión” i “Los intocables de Elliot Ness” han estat elegits per l’artista Paco Chika com a inspiració per a il·lustrar la IV edició del Sonafilm, que anirà dedicada al compositor Ennio Morricone del 17 al 21 d’agost. Segons ha explicat ha recorregut a una estètica semblant a les novel·les de Marcial Lafuente Estefanía per a composar el cartell del que ha fet donació a la Regidoria de Cultura d’Ondara per a l’ocasió.

        La presentació de l’esdeveniment ha reunit al saló de plenaris d’Ondara a l’alcalde d’Ondara, José Ramiro, a la regidora de Cultura, Raquel Mengual i als seus homònims de Dénia i El Verger, Raúl Garcia de la Reina i Miguel Pou, junt a als representants del Centro Comercial Portal de la Marina i Baleària, Inma do Camp i Ricard Pérez, l’il·lustrador i el director artístic del Sonafilm, Javier Gil.

        “Est tot un goig presentar aquesta quarta edició cada vedada més consolidada a Ondara, a la Marina Alta i a la resta del País Valencià”, ha assenyalat Ramiro. Aquesta consideració ha estat compartida per la regidora de Cultura d’Ondara per a remarcar que “estem potenciant una esdeveniment que va començar d’una forma molt humil, i resulta significatiu que estiguin incorporant-se diferents poblacions”. En això ha destacat la integració de l’Ajuntament d’El Verger en aquesta edició. Incorporació que ha estat justificada pel regidor vergerí, Miguel Pou, per a reconèixer com “un orgull estar al costat d’unes poblacions que treballen tan bé la cultura con Ondara i Dénia”.

 

PATROCINI DE BALEÀRIA I DEL PORTAL DE LA MARINA

 

        Per la seua banda, el regidor denier Raúl García de la Reina, ha afirmat que “la paraula clau és comarca a l’hora de portar a cap aquest tipus d’iniciatives”. En això tots els representants polítics han destacat que per primera vegada s’han implicat entitats privades com el Centro Comercial Portal de la Marina i Baleària, per a agrair als seus representant el recolzament tant a nivell de logística com de màrqueting. Així mateix han subratllat que banda, el festival compta amb l'aportació de 5.000 euros de l'Institut Valencià de Cultura i la col·laboració de Soundtrackfest, Mundo BSO i el Cine Club Pessic.

 

EL VERGER COM A ESCENARI DE MÚSICA DE CAMBRA

       

        Pel que fa als detalls del Sonafilm 2022, Gil, en la seua qualitat de gerent de la Universal Chambers Orchestra, ha explicat que l’organització ha determinat aprofitar la Sala Androna de Baleària i la Casa de Cultura d’El Verger com a escenaris d’aquesta edició. Aquesta última, segons ha subratllat, ha estat elegida per a acollir les actuacions de música de cambra previstes per les magnífiques condicions acústiques que presenta l’auditori que ubica.   

El festival s'inaugurarà el dimecres 17 d'agost a la plaça de bous d'Ondara, on a les 22 hores i de manera gratuïta, el públic podrà gaudir del recentment estrenat documental “Ennio, el Maestro”, del director Giuseppe Tornatore, cineasta enamorat del compositor italià i gran amic íntim, qui ha volgut retre homenatge Morricone amb aquesta joia de documental en què participen directors i artistes de la talla de Tarantino, Bertolucci, Oliver Stone, Bruce Springsteen, Clint Eastwood, Hans Zimmer o John Williams entre altres. Amb aquest primer esdeveniment s'obri un nou apartat cultural dins del Festival, de “projeccions cinematogràfiques”. Aquest esdeveniment, dirigit al públic familiar, és d'entrada lliure.

El Verger s’estrenarà com a escenari el dijous 18 al acollir el recital creat especialment per a l'ocasió i que s'estrenarà aquest dia, compost pel duo Artistes Aljub que conformen el clarinetista JM Santandreu -solista de la Universal Symphony Orchestra i Artista Yamaha-, i el prestigiós pianista Christian Esteve, els quals, tant a nivell individual com en la seua formació conjunta, porten ja una dilatada trajectòria professional, realitzant i gravant diferents treballs i monogràfics i realitzant gires de recitals de cambra a nivell nacional. Ambdós seràn els protagonistes del recital de creació pròpia que han titolat “Intimate Morricone” per a escenificar un viatge a través de l'íntim i característic so del piano i clarinet per les melodies més profundes i distintives del compositor italià, que transportaran al públic a bells moments del cine. Aquest concert tindrà lloc a les 20 hores i serà també d'entrada lliure fins a completar l'aforament de la sala pel que es recomana assistir 30 minuts abans de l'esdeveniment per a adquirir una localitat.

La jornada següent traslladarà l’esdeveniment a Dénia per a, a partir de les 12 hores, amb la “Charla de Música de Cine” que tindrà lloc al Multiespai l’Androna situat en les instal·lacions de Baleària Port. Aquesta activitat formativa, també amb entrada lliure, estarà dirigida i presentada pel primer convidat i personalitat reconeguda dins de la música de cine, Conrado Xalabarder, reconegut especialista en música de cine de prestigi internacional, i autor de diversos llibres sobre la música en el setè art, que col·labora en la revista Fotogramas. A banda, el mateix 19 d’agost, a partir de les 22.30 hores, l’organització ha previst el concert del grup Moanin’Project en el parc Torrecremada amb accés pel carrer Periodista Ricardo Ortega. L’espectacle, que ha pres per nom “Forrest Gump Songs”, està dedicat a les cançons més populars que apareixen en aquest film, on a part de la famosa Banda Sonora del compositor Alan Silvestri, es poden trobar temes icònics de grups i intèrprets com Elvis Presley, Rooftop Singers, Bob Dylan, The Beach Boys, The Doors, Simon and Garfunkel, The Birds, Harry Nilsson, The Supremes o Scott Mackenzi, entre altres.

El plat fort del festival arribarà el dissabte 20 d’agost a la plaça de bous d’Ondara, altra vegada de la mà de la la Universal Symphony Orchestra amb la participació del Cor de la Rectoria en algunes de les peces que interpretaran. L’organització ha disposat de més d’un centenar 100 artistes en l'escenari entre músics i cantants, sota la batuta del Director titular de l'Orquestra, José Martínez Colomina, per a oferir un preciós tribut simfònic a Morricone, amb la interpretació d’alguna de les bandes sonores composades per ell com “Érase una vez en el Oeste”, “Novecento”, “Los Intocables”, “El bueno el feo y el malo”, “Érase una vez en América”, “Cinema Paradiso”, “Chi Mai” o “La Califa”. L’actuació a desenvolupar a partir de les 23 sí que consta de venda d'entrades, que poden adquirir des d'avui mateix a través de la plataforma www.agendaondara.es on es podran adquirir entrades en grada o arena a partir dels 20 euros i fins a 25.

...

<<< Tornar a la portada