Pandora s’emporta el premi a la millor barca de la Baixada al Riu de Bullent de Pego 2023

  • Pandora s’emporta el premi a la millor barca de la Baixada al Riu de Bullent de Pego 2023
  • Pandora s’emporta el premi a la millor barca de la Baixada al Riu de Bullent de Pego 2023
  11/02/2023

La treva en el temporal de l’última setmana ha jugat a favor de la XXXVII edició de la Baixada al riu de Bullent, que ha augmentat l’expectació per a tornar a reivindicar els valors naturals de la marjal de Pego a una jornada que ha pujat el teló del carnestoltes més arrelat de la Marina Alta.

        Centenars de persones s’han donat cita un any més al voltant del Pas de Bullentó, per a seguir les evolucions de la desena d’improvisades embarcacions que han desafiat unes temperatures més gèlides que altres anys degut a la  humitat que han donat a l’ambient les pluges durant tota a setmana i completar la travessera cap el Blau del Galapatar.

 

GUARDÓ ALS QUE MÉS RESIDUS RETIREN DE LA LLERA

 

        El veredicte del jurat ha decidit atorgar el primer premi de la millor barca a l’anomenada Pandora i el segon a The Sorells boat. La primera ha aconseguit també el guardó a la que més residus ha retirat de la llera del brollador, instituït per l’Ajuntament per tal de donar-li un caràcter mediambiental a un esdeveniment que barreja l’esplai amb la promoció al parc natural.  

 

LA JORNADA CENTRAL HUI AMB EL III FESTIVAL D’ARTS ESCÈNIQUES

 

        El preàmbul es vorà seguit el proper dissabte per la jornada central de Carnestoltes que contempla una desfilada infantil de matí com a aperitiu, la qual, segons han informat, té previst finalitzar en la plaça Maria Cambrils, on tindrà lloc un espectacle protagonitzat per Dani Miquel.

        L’acte central de les carnestoltes pegolines arribarà a partir de les 19 hores quan la III Edició del Festival d’Arts Escèniques descórrega el teló per a anar donant el relleu successiu a cadascun dels set escenaris que des dels carrers Ecce Homo, Capità Cendra, Sant Jaume, Sant Agustí fins arribar al Pla de la Font tractaran de recrear per al visitant les imatges més típiques dels continents que Elcano i Magallanes van recórrer fa cinc-cents anys per a completar la primera volta al globus terrateig. El coreògraf pegolí Marc Pons que torna a assumir la proposta per encàrrec de l’Ajuntament, ha confirmat que en aquests punts estratègics es desenvoluparan  espectacles musicals de manera ininterrompuda que compten amb la participació de vora dos-cents figurants, entre els que gran part són veïns del municipi pertanyents a acadèmies de ball o a diferents associacions culturals pegolines. Així mateix han avançat que l’espectacle té previst com a colofó un show final al Pla de la Font a les 22 hores que cedirà el relleu a la part més tradicional del carnaval que preveu ser amenitzada pel Dj pegolí Pablo Alemany fins a les 0.30 hores, quan s’obrira la revetla a la plaça del Mercat amb l’orquestra La Pato i un espectacle de música i color a la plaça de l’Antic Regne de València protagonitzat pels Dj’s Álex Femenia, Javi Boss, Eleazar o Mitch Van Staveren.

 

<<< Tornar a la portada