Papa Noel, Melchor, Gaspar i Baltasar tornaran per Nadal però portaran mascareta

Papa Noel, Melchor, Gaspar y Baltasar volverán por Navidad pero llevarán mascarilla
  15/11/2020

Els Reis Mags passaran per més carrers per a saludar als xiquets que els esperaran als balcons

 

El laboratori farmacèutic Pfizer va anunciar el dilluns que les dades preliminars sobre la seua vacuna experimental enfront del coronavirus indiquen que ha sigut efectiva en un 90%. Un raig d'esperança que sona a “miracle” per a combatre una pandèmia que ha posat a la humanitat potes enlaire. El laboratori preveu que l'avanç en els assajos clínics li permeta distribuir la vacuna a la Unió Europea, i per tant a Espanya, abans que finalitze a l'any. A més, Pfizer ha dit que espera produir fins a 1.300 milions de dosis de la vacuna en 2021.

Sembla ser que és qüestió de mesos i que la carrera per ser els primers ha reduït els terminis. Però el dia a dia segueix amb el seu trist i mortal rutina i el número de contagiats i morts no cessa. La incertesa continua immersa en la societat. Estem en vespres d'una de les èpoques més esperades de l'any, en l'ADN del qual no figuren el distanciament social i l'aïllament. Com serà el Nadal de la COVID-19? S'anuncien canvis, i molts. No serà un Nadal com la de sempre, això està més que clar. Més d'un haurà imaginat ja a Papà Noel i als tres Reis Mags amb la mascareta posada. Una estampa de Nadal que dista molt de la tradicional, però és la que correspon als temps de pandèmia.

No és menys cert que més d'una tradició nadalenca es veurà alterada, adaptada o, fins i tot, anul·lada per allò de no donar ales al coronavirus. És temps de reunions, de celebrar amb amics i família, i quants més millor. I què passarà amb les concentracions als carrers i places per a veure l'arribada dels Reis Mags? Com viurem tot això? Podrà el Nadal donar-nos una mica d'alegria per a contrarestar la tristesa i la melancolia provocada per la pandèmia?

Subscriu-te!