Pedreguer celebra aquest cap de setmana la Festa i Porrat de Sant Blai

Pedreguer celebra aquest cap de setmana la Festa i Porrat de Sant Blai
  01/02/2024

El municipi de Pedreguer està de festa este cap de setmana, amb motiu de les celebracions dedicades a Sant Blai, segon patró del poble. Ja el cap de setmana anterior, amb els “bous al carrer” i els balls al costat del recinte taurí, junt a la barra del Carrer Passatge, aportaren un gran ambient a la festa. Este cap de setmana s’espera de nou molta participació al voltant de les celebracions a Sant Blai, perquè la festa cau en cap de setmana, i perquè s’ha preparat una extensa programació d’actes. 

  Els actes previstos en els pròxims dies són els següents. 

 

DIVENDRES 2. LA CANDELARIA I LA PUJADA DE SANT BLAI

- A les 13 h.: Volteig general de campanes anunciant l’inici de les festes.

- A les 19 h.: Santa Missa Solemne de la Candelaria. A continuació, pujada de Sant Blai a l’ermita en romeria, acompanyat per la dolçaina i el tabal i per la banda de música del Centre Artístic Musical de Pedreguer. En aplatar a la Capelleta es dispararà un castell de focs d’artifici de la Pirotècnia Ricasa. 

- A les 24 h.: Discomòbil als Pòrxens amb el servei de barra de la Quintà 2024 de Pedreguer.

 

DISSABTE 3. DIA DE SANT BLAI

- A les 10 h.: Tradicional Porrat de Sant Blai.

- A les 10.30 h.: Cercavila de dolçaina i tabal anunciant la Festa Major.

- A les 11.30 h.: Arreplega de la Comissió de Sant Blai des de l’Ajuntament fins a l’ermita, acompanyats per la dolçaina i el tabal.

- A les 12 h.: Missa Solemne a l’ermita en honor a Sant Blai, amb l’actuació del Cor Sant Bonaventura de Pedreguer. 

- A les 18 h.: Mostra d’audiovisuals a l’Espai Cultural La Pista, a càrrec de l’Associació Els Pòrxens.

- A les 19.30 h.: Concert Als Pòrxens, a càrrec de la Colla de Dolçaines i Tabals els Traginers de Pedreguer.

- A les 23.30 h.: Gran nit de revetlla amb l’actuació de l’espectacular Orquestra Platino, a la Plaça Major, fins a la matinada.

 

DIUMENGE 4. BAIXADA DE SANT BLAI

- A les 9 h.: Excursió a la Creueta de la Llagosta pel Cementeri dels Burros i la Cova de les Mamelles, organitzada pel Centre Excursionista de Pedreguer. Eixida des de l’ermita.

- A les 10 h.: Tradicional Porrat de Sant Blai durant tot el dia.

- A les 17 h.: Tradicional concert de la Banda de Música del Centre Artístic Musical de Pedreguer, al mirador de Sant Blai.

- A les 18 h.: Dansada al Carrer Sant Blai a càrrec del Grup de Danses Pedreguer.

- A les 18.15 h.: Baixada de Sant Blai en romeria per l’itinerari de costum, acompanyats per la Muixeranga de la Marina Alta, banda de música del Centre Artístic Musical de Pedreguer, dolçaina i tabal, i el Grup de Danses Pedreguer. 

En arribar a la Plaça Major hi haurà un espectacular fi de festa pirotècnic a càrrec de la Pirotècnia Ricasa. Una vegada dins l’església, es cantaran els gojos a Sant Blai i es farà el sorteig de la imatge del nostre patró entre els socis. 

<<< Tornar a la portada