Pedreguer exposa a Sarajevo la seua realitat esportiva dins d’un projecte europeu enfocat a les Olimpiades de París

Pedreguer exposa a Sarajevo la seua realitat esportiva dins d’un projecte europeu enfocat a les Olimpiades de París
  23/06/2023

El Comitè Olímpic de Bòsnia i Hercegovina va acollir la primera reunió d'inici com a part del projecte Erasmus+ anomenat: "Nens ​​que corren cap als Jocs Olímpics - OlympicKids" (“Kids Running towards the Olympics - OlympicKids"). El projecte compta amb el suport de la Comissió Europea, i està totalment configurat per un conjunt d'activitats sobre els valors de l'Olimpisme, l'esport en general, i el grup objectiu són sens dubte els xiquets i les xiquetes.

Durant el Kick-off, el coordinador de l'Spor Elçilire Derneği (SPELL) de Turquia va presentar les propostes de treball del projecte, va determinar els terminis i va discutir les activitats dins dels objectius marcats. A més de Turquia i Bòsnia i Hercegovina, el projecte també inclou com a socis el  Centre Sportivo Italiano (CSI) - Itàlia, Kyttaro Enallaktikon Anazitiseon Neon (KEAN) - Grècia, Skupnost razráklovni in educational centre (CERC) - Eslovènia, Asociația Obștească Clubul Sportiv de Fotbal Feminin (NOROC) - Moldàvia i l'Ajuntament de Pedreguer. També es va seleccionar el que serà el logo i la mascota del projecte.

L'objectiu principal d’aquesta iniciativa és fer comprendre a la gent la importància de l'activitat física que promou la salut a través del voluntariat. Activitats esportives, inclusió social, igualtat d'oportunitats i major participació en l'esport i igualtat d'accés a l'esport.

El projecte “OlympicKids” pretén ser una oportunitat educativa important, especialment per a infants, per tal de crear una societat de la UE integrada amb els valors olímpics, amb els principis d'igualtat, sostenibilitat, humanitat, universalitat, solidaritat, esport, educació i joc net. Dirigit a infants de 7 a 14 anys amb l'objectiu d'adoptar una visió de futur i un estil de vida actiu i unint-los amb els valors olímpics a una edat primerenca, OlympicKids serà el primer toc per transformar i adoptar l'esport en un estil de vida. 

Ramona Marotta, de l'equip de Pedreguer a Brussel·les va ser l'encarregada de presentar l’aportació del municipi a este primer míting, consistent en una presentació, on es feia una introducció del que era el poble, en general, i de la seua realitat esportiva, tant a nivell de clubs com d’activitats municipals, diferenciant les activitats esportives per a adults com les escoles esportives municipals, així com la filosofia de les mateixes.

A banda de la sessió de treball, els participants van tenir l'oportunitat de visitar molts llocs d'interès de la ciutat de Sarajevo, inclòs el Museu Olímpic de Bòsnia i Hercegovina.

El projecte acabarà el 2025, amb els jocs olímpics de París. 

<<< Tornar a la portada