Pego aposta per la tècnica de la poda natural de cara a millorar els espais verds del municipi

Pego aposta per la tècnica de la poda natural de cara a millorar els espais verds del municipi
  07/03/2024

L'Ajuntament de Pego continua fent passos en el projecte d’ampliació i millora d’espais verds amb la tala selectiva d'algunes parts dels arbres que en ells s’ubiquen amb el propòsit d’interferir el mínim possible en el seu creixement natural.

            El millor exemple d’aquest planejament, segons assenyala el regidor de Serveis i Qualitat Urbana, Ricardo Sendra, és el operat en el passeig Cervantes de la mà del  especialista en plantació i cura d’arbres, Àngel Sendra, a qui fa un any li fóra encarregat la tasca de regenerar l’arbratge dels espais municipals. Segons explica aquest “hem aprofitat per a reduir les parts centrals i reduir els brots, i, a més valorarem si millorar o retirar els escocells quan una vegada comencen a brollar, estudiem el seu comportament i decidim com actuar. No obstant això ha apuntat que el projecte contempla la poda de l'arbreda d'esta emblemàtica zona del municipi es porte a cap cada dos anys.

 

REDUCCIÓ DE DESPESES DE MANTENIMENT I DE PLAGUES

 

            Aquesta filosofia ha estat també aplicada a les jacarandes, de gran presència en el municipi, on s’ha optat per reduir els treballs de poda pel que comporta fer-ho amb la presència d'insectes que puguen afectar l'arbre amb malalties. “En este cas, amb la poda natural acompanyada, podem controlar les plagues sense utilitzar tants productes químics”.

Una altra de les zones en les quals s'està realitzant un seguiment més exhaustiu és la del Convent, mitjançant l’avaluació de la vegetació existent mitjançant un informe que determina que  l'última poda dels enormes arbres d'este parc es va realitzar una quinzena d’anys enrere. Aquesta conclusió ha comportat la  revisió de cadascun dels exemplars, la tala de les parts que presentaven perill per despreniment i ancorar unes altres per a reforçar-les i assegurar-les. A banda, segons especifica, “s'han mesurat les palmeres per a procedir a la seua catalogació”.

El regidor d’ambdues àrees ha agraït expressament la feina de Sastre “per involucrar-se i col·laborar en la millora del nostre municipi”. Agraïment que ha fet extensiu als operaris del departament a l’hora de posar en pràctica les tècniques recomanades pel tècnic. Així mateix ha aprofitat per a “demanar disculpes als veïns i veïnes per les molèsties que estan ocasionant aquests treballs”.

Finalament Sendra ha remarcat l’aval que suposa que tot el projecte estiga recolzat per un tècnic especialitzat. “Amb l'aposta de la naturalització s'optimitzen recursos per crear noves zones verdes per combatre, en un futur proper, episodis de temperatures extremes” afirma.

 

 

<<< Tornar a la portada