Pego confirma la Baixada al Riu de Bullent pel 19 de febrer

Pego confirma la Baixada al Riu de Bullent para el 19 de febrero
  01/02/2022

L’organització del Carnestoltes pegolí 2022 ha optat per la prudència davant de la situació epidemiològica restringint l’habitual tríada d’actes que integren la festa més internacional del municipi per a deixar-lo només en la Baixada al Riu de Bullent, ja que el Festival d’Arts Escèniques previst com a acte central ha quedat ajornat i La Pinyata –soterrament de la sardina- suspès.

        Des de l’Ajuntament han confirmat la celebració de la jornada lúdica-mediambiental  que en un any normal suposa el preàmbul al carnaval pel dissabte 19 de febrer com a fórmula de reivindicar l’esperit carnestoltenc en un dels municipis que va ser pioners en la seua recuperació. “Les condicions amb les quals es celebra aquest esdeveniment són molt diferents del Carnestoltes, ja que és a l’aire lliure, rodejats de naturalesa i la gent pot repartir-se per tot el llit del riu, sense que n’hi hagen tantes aglomeracions” ha justificat l’alcalde, Enrique Moll. No obstant, ha fet un recordatori a la responsabilitat tant de participants com de visitants a aquesta singular jornada on per a poder competir pels premis que augmenten en aquesta extraordinària edició se requereix una inscripció prèvia i la construcció de les embarcacions amb materials reciclables i el compromís de retirar-les de l’aigua a la conclusió del trajecte pel riu.

 

AJORNAMENT DEL CARNESTOLTES ESCÈNIC

        Pel que fa a l’ajornament del carnestoltes, una vegada qualificat com a inviable  escometre la  celebració en el format participatiu tradicional que comporta una immensa afluència de visitants que fan impossible evitar les contraindicades aglomeracions per a prevenir el COVID, ha informat que en un principi s’havia optat per repetir la fórmula del 2020, amb la celebració del Festival d’Arts Escèniques, on en diferents punts del municipi es transformaven en diferents ambients temàtics, però el preocupant número de contagis, ha fet descartar momentàniament eixa opció. Segons declara “hem decidit esperar que passe un temps prudencial, veure com evoluciona la pandèmia i si les dades negatives baixen i la situació és favorable, celebrarem el festival en una altra data que encara no ha quedat fixada al calendari, donat que volem que siga un referent per la qual cosa hem d’estar molt segurs a l’hora de fer-se sense riscos per a la salut, tant dels veïns i veïnes com pel mateix festival”.

Així mateix ha apuntat que aquest temps d’espera també servirà per a confeccionar un protocol adaptat a la situació sanitària del moment.

 

SUSPENSIÓ DEFINITIVA DE LA PINYATA

 

Quan a la suspensió definitiva de la festa de la Pinyata, que suposa el tancament oficial de las carnestoltes, l’ha atribuïda a que la particular idiosincràsia d’aquesta festa, que porta a recórrer els carrers al ritme de la música i baix un festival pirotècnic, va impossible la seua celebració pels allaus de gent que es concentra durant el recorregut que farien que el risc fóra molt alt.

Finalment, l’alcalde ha lamentat no  poder gaudir amb normalitat d’aquestes festes, encara que manté l’esperança en que “tot vaja millorant i aquesta edició, la del 2022, siga l’última en la qual tinguem que prendre aquest tipus de decisions”.

 

Peu de foto: Enrique Moll en el pregó de les últimes carnestoltes en format tradicional

<<< Tornar a la portada