Pego presenta en FITUR el Carnestoltes 2024 amb un Festival d'Arts Escèniques dedicat als contes infantils com a pedra angular

  • Pego presenta en FITUR el Carnaval 2024 con un Festival d'Arts Escèniques dedicado al mundo de los cuentos infantiles como piedra angular
  • Pego presenta en FITUR el Carnaval 2024 con un Festival d'Arts Escèniques dedicado al mundo de los cuentos infantiles como piedra angular
  25/01/2024

L’expedició municipal de Pego en la Fira Internacional de Turisme de Madrid ha protagonitzat una espectacular presentació de la festa més universal del municipi que suposa el Carnestoltes, que en aquest 2024, comptarà com pedra angular amb una quarta edició del Festival d’Arts Escèniques, aquesta vegada dedicat als contes infantils.         

L'acte, que ha tingut com a escenari l'estand de la Comunitat Valenciana ambientat per la nombrosa presència de públic, ha anat a càrrec de la regidora de Festes, Anna Llopis, i del de Turisme, Ricardo Sendra. Aquest últim ha incidit en la importància del vessant fester com a reclam turístic que motiva les gestions iniciades per l’Ajuntament de cara a aconseguir la declaració del Carnestoltes pegolí com a Festa d'Interès Provincial.

Per la seua banda, Llopis donava detalls de la trilogia que suposa un esdeveniment que es perllonga durant tres caps de setmana dedicats respectivament a la Baixada al Riu de Bullent com a preàmbul el 3 de febrer, a la jornada central del carnaval del 10 de febrer amb el festival d'arts escèniques com a plat fort de la jornada central i “la Pinyata” com a epíleg el dissabte 17 de febrer.

            En concret ha remuntat els orígens de la baixada als anys 80, que segons remarca “és una jornada festiva que conjumina diversió, però també compromís amb el medi ambient”, per a explicar que amb el pas del temps i la participació que suscitava es va integrar com a vespra dins de l’agenda carnestoltenca pegolina. Amb això, ha incidit en la condició de referència de la celebració en el marc de la geografia valenciana pel fet que, segons rememora “ha arribat a albergar a més de 30.000 persones en una sola nit, i amb això cal recordar que vivim en un municipi de 10.000 habitants”.

 

TRES-CENTS ARTISTES EN SET ESCENARIS

 

La responsable de l’àrea municipal de Festes ha reivindicat els esforços de l’equip de govern de la passada legislatura i el d’aquesta per millorar el format amb el màxim respecte a la tradició. En eixa dinàmica, apunta que “decidim afegir una nova part, amb el Festival d'Arts Escèniques en la qual participen al voltant de tres-cents artistes entre músics i ballarins repartits en set escenaris”. Escenaris que, segons ha desvelat, estaran oportunament decorats per a ambientar els diferents contes infantils amb que seran representats al llarg del recorregut.

La presentació ha estat reforçada per una mostra de la cartelleria i els audiovisuals  promocionals en els quals les protagonistes són veïnes del municipi, a les quals, segons Llopis, hem decidit donar-less el protagonisme perquè, a pesar que sempre ha traspassat davanteres, el Carnestoltes de Pego es viu amb amics i la família, ja que l’arrelat sentiment d'estima per esta festa s'ha traslladat de pares a fills i a nets”.

Finalment ha fet referència al tancament de la celebració que suposa eixa Pinyata amb la que els pegolins han revestit de la seua singular idiosincràsia al “soterrament de la sardina” que marca qualsevol final de carnaval.

“Les millors històries es conten en tres parts”, ha conclòs, per a donar pas al vídeo promocional d'este any del Festival d'Arts Escèniques, que ha servit com a tancament de l’acte.

 

DEMÀ RUTES I NOVA APP

 

            Del vessant fester com a clau de l’oferta promocional de l’Ajuntament de Pego a FITUR, demà divendres te prevista diversificar-se cap a un vessant mediambiental amb la presentació, a partir de les 11 hores, del fullet de les rutes ciclistes configurades per a recórrer tota la Marina Alta des de Pego per als amants de l'esport de les dues rodes. També l’aposta de la Regidoria de Turisme per les noves tecnologies serà exposada en la cabina de la sala de premsa de la Comunitat Valenciana, a partir de les 13.30 hores,mitjançant la nova APP de realitat augmentada que pretén ajudar als visitants a conèixer millor tots els racons històrics del terme municipal.

<<< Tornar a la portada