Pego reconverteix l’antic ambulatori en zona d’aparcament

  • Pego reconvierte el antiguo ambulatorio en zona de aparcamiento
  • Pego reconvierte el antiguo ambulatorio en zona de aparcamiento
  19/10/2022

L’Ajuntament de Pego ha decidit reconvertir l’antic ambulatori del carrer Llavador en una nova zona d’estacionament que comptarà amb vint-i quatre, dues d’elles per a persones amb mobilitat reduïda.

            El projecte, que ja ha finalitzat la fase de licitació es troba en fase de licitació, ha estat valorat en 299.533,06 euros, i serà totalment finançat per les arques municipals.

Segons ha detallat la regidora d'Urbanisme, Laura Castellà, es mantindrà l'antiga

coberta del mercat que es va situar allí a la fi dels anys 60. “Va ser una mesura circumstancial, perquè s'estava treballant en les instal·lacions que anaven a albergar el mercat municipal, on es situa actualment”, explica l'arxiver municipal, Joan Miquel Almela, per a recordar que abans de traslladar dit mercat d’abastos, aquesta zona albergava un safareig, inaugurat l'any 1927. En eixe sentit apunta que en el 66 es va construir la infraestructura per al mercat, un sostre sustentat per pilars, bàsicament per a resguardar-se de la pluja i el sol, i sobre aquesta infraestructura es va edificar, anys més tard, entre 1981 i 1983, l'edifici que encara es manté en peus i que va servir durant anys com a ambulatoria. No obstant, ha incidit en que des de la inauguració en nou centre de Salut en l’entrada est del casc urbà, les antigues dependències han aprofitat com magatzem i espai per a algunes associacions. Aquestes, segons ha aclarit Castellà tenen previst reubica-les en altres espais municipals a mesura de s’executen les obres.

VINT I QUATRE PLACES, DUÉS PER A MOBILITAT REDUÏDA

            Per a la regidora “La nova infraestructura augmentarà el nombre de places d'aparcament en la zona, una demanda dels veïns i veïnes de fa anys, era una obra necessària”. Així mateix ha informat que, a més de la coberta, les obres respectaran i s'intentarà recuperar”un gran mural amb data de 1967 que encara roman en un dels murs que envolten el recinte i en el qual es poden veure la relació de preus d'alguns dels productes que es venien en el mercat d'aquella època. “És un tros d'història que volem conservar”, ha justificat.

<<< Tornar a la portada