Per carnestoltes de Pego, crosta des d’Igualtat de cara a les futures generacions

  • Per carnestoltes de Pego, crosta des d’Igualtat de cara a les futures generacions
  • Per carnestoltes de Pego, crosta des d’Igualtat de cara a les futures generacions
  21/02/2023

Una vintena de xiquets i xiquetes de Pego han participat en el masterclass de crosta, impulsat des de la Regidoria d’Igualtat a petició del Consell de la Infància i la Joventut.

            L’activitat ha estat impartida pel cuiner pegolí Evarist Miralles a la plaça de l’Ajuntament per a il·lustrar als participants la importància d’utilitzar el producte de proximitat a poder ser de procedència coneguda per tal de salvaguardar una de les receptes que li dona un valor afegit a la gastronomia pegolina. En especial ha focalitzat el toc de distinció que li atorguen ingredients com l’arròs bomba cultivat a la marjal, el sagí o el safrà a l’hora de preservar l’essència d’aquest plat típic heretada dels avantpassats.

            El taller culinari ha estat acompanyat d’un berenar amb coca de carabassa i suc de taronja amb el que l’equip del Bocusse d’Or 2012 ha obsequiat als participants, a mares i pares, avies i avis, i curiosos que s’han donat cita junt a l’alcalde, Enrique Moll, el regidor de Turisme, Ricardo Sendra, la de Cultura, Laura Castellà, i la d’Igualtat, Merxe Bolta.

            Aquesta última, com a responsable de l’organització de l’esdeveniment indefectiblement associat a l’esquema tradicional del carnestoltes pegolí l’ha justificat en ares a les inquietuds transmeses per Consell Local de la Infància i la Joventut en ares a fomentar i coneixement de la cultura popular, amb el valor afegit de que el plat en qüestió podia ser degustat en eixe Dia de la Crosta tan remarcat en el calendari fester pegolí.

            Des del referit consell, la portaveu de la consultora Proactives que coordina les activitats ha emmarcat la proposta dins de la dinàmica que, des de fa dos anys, tracta de portar a cap dins d’un sector que, malgrat no poder votar per raons d’edat, resulta  interessant implicar-lo en la diversitat, el manteniment de les tradicions i el coneixement de les institucions.

            Per la seua banda, el regidor de Turisme, Ricardo Sendra, s’ha congratulat de que l’aposta haja contemplat el vessant gastronòmic que, en el cas de Pego, sempre es un actiu de cara a la promoció turística.

<<< Tornar a la portada