Pilota al raspall i música de cantautor valencià emmarquen el 9 d’octubre a Els Poblets

  • Pilota al raspall i música de cantautor valencià emmarquen el 9 d’octubre a Els Poblets
  • Pilota al raspall i música de cantautor valencià emmarquen el 9 d’octubre a Els Poblets
  10/10/2021

El cantautor de l’Alcúdia, Jonatan Penalba, ha presentat el disc Reversions a l’Auditori Municipal d’Els Poblets com a acte central de la celebració de la Diada dels Valencians organitzada des de la Regidoria de Cultura.

 Amb l’espectacle -en que ha estat acompanyat per Tony Molina a la trompeta, Pere Ródenas a la guitarra i Toni Miralles als teclats-, el jove artista de la Ribera Alta s’ha presentat lleugerament diferent al que en el seu moment protagonitzara el treball de Soca-rel a conseqüència de l’allunyament de la sonoritat tradicional per acostar-se al pop, però sense oblidar del tot la música folk d’arrels.

        La commemoració del 9 d’octubre ha abastat també el ja tradicional torneig homònim de raspall al carrer Sant Josep on Favara i Terrades s’han imposat en la final a Rostolla i Canella. Ambdós, junt amb Vallés i Paco com a tercers classificats han rebut els trofeus de mans de l’alcaldessa, Carolina Vives, i del regidor d’Esports José Luís Mas.

        La Unió Musical d’Els Poblets ha participat també en la celebració amb una cercavila pels carrers.

        El regidor de Cultura, Salvador Sendra, s’ha congratulat de haver pogut celebrar el 9 d’Octubre d’una manera més intensa que l’any passat encara que haja sigut amb respecte a les restriccions que encara perduren per a evitar propagar la pandèmia. “Hem celebrat un 9 d’Octubre diferent al que teníem costum però anem a tractar de recuperar la senda de tindre al dinar popular com a plat fort de la commemoració de cara als propers anys, sempre i quan ens ho permeta la situació sanitària”, ha manifestat.

Així mateix ha ratificat “l’aposta de la Regidoria de Cultura per a aprofitar la data per a promoure la música valenciana i els artistes del nostre territori com a fórmula de reivindicar la preservació i la utilització de la llengua valenciana, que falta fa”.

       

         

 

 

 

 

 

Subscriu-te!