Plantació d’arbres en la Setmana Cultural del IES Xebic d’Ondara

  • Plantación de árboles en la Semana Cultural del IES Xebic de Ondara
  • Plantación de árboles en la Semana Cultural del IES Xebic de Ondara
  11/04/2022

La Regidoria de Medi Ambient d’Ondara ha aportat el material necessari per a la plantació d’una trentena arbres fruiters i ornamentals inclosa com a activitat en la Setmana Cultural de l’institut de secundària Xébic, que s’ha celebrat en la setmana prèvia a les festes pasqueres.

La plantació de l’arbratge, que ha abastat l’hort escolar i la zona enjardinada del centre escolar, ha comptat amb la col·laboració de tots els cursos prèviament conscienciat de que aquesta activitat suposa un compromís amb la conservació d’uns arbres que,  entre molts altres beneficis, transformen el diòxid de carboni, responsable de l’efecte hivernacle i del canvi climàtic, i ajuden a minimitzar les seues conseqüències com a inundacions, erosió del sòl i desertificació. Tot això a banda de constituir un element fonamental en els nostres paisatges naturals i també urbans.

El responsable de l’àrea municipal de Medi Ambient ha especificat  que els arbres aportats han estat un taronger navelí i un altre navel-late, un mandariner de la varietat clemenules, un pomeler roig, una llimera, una pomera de la varietat Beneixama, un  albercoquer, un magraner , un caquier, un llorer, dos til·lers, un alborser, un gimkgo-biloba, sis xiprers, 3 leylandi (tulles). Plantació que, segons detalla, han estat complementada amb quatre sacs de substrat, per valor d’uns 320 euros.

 

<<< Tornar a la portada