Preparen una minisèrie de ficció sobre el rodatge de la pel·lícula ‘El Capitan Jones’ en 1958

Preparan una miniserie de ficción sobre el rodaje de la película ‘El Capitan Jones’ en 1958
  09/01/2024

‘Pirates a Dénia’ és el títol de la minisèrie que es gravarà en l'últim trimestre de l'any sobre el com el rodatge de la pel·lícula ‘El capità Jones’ va donar un impuls social i econòmic en 1958. Es tracta d'un projecte dirigit per Javier Marco i guió de Tirso Calero. 

‘El capità Jones’, del realitzador John Farrow, va ser una de les grans produccions de Samuel Broston a Espanya. Tal com recorden Toni Reig i Miquel Crespo ‘Forna’ en el seu llibre ‘Dénia, ciutat de cinema, “el rodatge del capità Jones va transformar la vida de la ciutat i va tindre una influència social que va més enllà de les experiències puntuals que es van viure en aquelles setmanes. Durant els més de dos mesos de filmacions a Dénia, de juny a mitjan agost, el ritme quotidià de la ciutat es va veure trastornat pel rodatge”. Actors i actrius famosos, decorats d'època i centenars de tècnics van prendre el barri mariner i el castell. A més, Mia Farrow, filla del director de la pel·lícula, va ser triada Reina de les Festes. 

Segons ha explicat Tirso Calero, “jo estiuejava a Dénia i quan vaig veure una placa en el barri mariner en honor a este rodatge, vaig sentir una cosa molt especial. De cap, em vaig posar a bussejar en eixa història per a intentar construir un relat”. Calero considera que “aconseguirem una sèrie emotiva, entretinguda i respectuosa amb el que veritablement va passar. La màgia del cinema és capaç de portar felicitat i esperança als llocs i les persones que més el necessiten”.

Javier Marco, nominat al premi Goya a la Millor Direcció Novella per ‘Josefina’, ha explicat que “sempre havia desitjat dirigir una història que explorara el món del cinema des de dins, i esta proposta em va semblar no sols original, sinó també plena de potencial”. 

La minisèrie serà coproduïda per l'Estudi i Mediterrani Mitjana. 

<<< Tornar a la portada