Promoció Econòmica confirma la participació de díhuit comerços en la “Nit en blanc” de Pego de divendres

  • Promoción Económica confirma la participación de dieciocho comercios en la “Nit en blanc” de Pego del viernes
  • Promoción Económica confirma la participación de dieciocho comercios en la “Nit en blanc” de Pego del viernes
  28/11/2022

La “Nit en blanc” del proper divendres a Pego encetarà la programació conjunta que les Regidories de Promoció Econòmica y Cultura han configurat per a potenciar des de l’Ajuntament l’ambient comercial de Pego amb motiu de les festes nadalenques.

            L’esdeveniment, que compta amb la col·laboració de l’associació Comerç de Pego,  ha estat presentat per Ricardo Sendra i Laura Castellà com a responsables dels dos departaments per a confirmar la participació de díhuit establiments el proper divendres. Així mateix han explicat que la jornada té previst el seu inici a partir de les 9 hores quan la planta baixa de la Casa de Cultura obrirà a les visites la “Taula de nadal per a sis comensals” confeccionada pels establiments de l'associació de comerciants. Aquesta,  valorada  al voltant dels 600 euros, se sortejarà íntegrament el 22 de desembre entre els veïns i veïnes que participen en la rifa que organitzen els comerciants, i que estan des de hui a disposició de la clientela al preu de 2 euros per papereta..

            Sendra ha confirmat que un total de díhuit establiments s’han bolcat en aquesta campanya prenadalenca, complementada pel concurs de decoració d'aparadors, que compta amb premis per als tres millors. Premis que, segons detalla, compta amb un primer de 300 euros, i 60 anuncis publicitaris de 40 segons en Ràdio Pego; un segon consistent en 60 anuncis publicitaris de 20 segons en la mateixa emissora municipal i un tercer premi amb 40 anuncis publicitaris del mateix temps.

            A banda, ha informat que durant la vesprada del 2 de desembre, els comerciants  tenen previst mantenir obert fins a les 21.30 hores perquè els veïns i veïnes puguen realitzar les seues compres, els quals seran convidats amb un xicotet aperitiu. En aquesta jornada també es tallarà la circulació al trànsit de vehicles al carrer Ramón y Cajal, pel fet que, segons justifica, “és un carrer amb bastants comerços, a més la resta de vies del barri antic també ho estaran per la conversió en zona de vianants dels caps de setmana”.

A judici del regidor “la “Nit en Blanc” suposa una estupenda oportunitat per a fomentar les compres en el comerç local”. En això ha incidit en la consolidació que suposa la participació de un número d’establiments semblant al de l’any passat.

Per la seua part, la regidora de Cultura, ha remarcat el fet de que el comerç es conjuga aquesta jornada amb actes culturals com al música en directe a la Casa de Cultura que amenitzarà als que aprofiten la visita a la “Taula de nadal” per a fer-ho també a l’exposició “L’univers del sabor’, organitzada per la Càtedra Carmencita d'Estudis del Sabor Gastronòmic de la Universitat d'Alacant. A més, en el Centre d’Exposicions del carrer Hospital, l’artista local i professora del CEAM, Tere Ferrando, té previst inaugurar una mostra costumista de pintura, olis, vidre i ceràmica.

 “Volem que cultura i comerç vagen de bracet en una jornada tan especial” ha afirmat Castellà per a donar compte de la resta d’agenda fins a cap d’any. Agenda que té un segon capítol el 8 de desembre amb la  inauguració de l'exposició del Betlem de l'Associació de belenistes, en la seu de la Junta Central de Setmana Santa, al carrer Hospital; un tercer el 17 de desembre amb el concert de música a càrrec de l’Orfeó de Pego i la participació dels artistes Pascual Andreu i Saray Garcia. Un quart en la visita del Pare Noel a la plaça de l’Ecce Homo el dia 23, prèviament decorada i ambientada amb un photocall per a rebre les cartes de xiquets i majors.

Tot això a més de la  recuperació de la nit de cap d'any una vegada superada la pandèmia, on, per a la celebració per a tot el municipi s’instal·larà una carpa al Pla de la Font amb pantalla per a poder veure i celebrar les campanades i música en directe, amb les actuacions del grup pegolí Blat i un Dj.

 

<<< Tornar a la portada