PSPV i Compromís volen que l'Ajuntament de Dénia deixe d'assumir despeses en el port que no li corresponen

  • PSPV y Compromís quieren que el Ayuntamiento deje de asumir gastos en el puerto que no le corresponden
  • PSPV y Compromís quieren que el Ayuntamiento deje de asumir gastos en el puerto que no le corresponden
  22/04/2024

Sol·liciten la convocatòria de l'Espai Port-Ciutat perquè hi haja una comunicació fluida amb la Conselleria 

El director general lamenta que l'equip de govern no utilitze la figura de la comissionada 

 

El port de Dénia torna a ser motiu d'enfrontament polític entre l'equip de govern i la Generalitat. PSPV i Compromís portarà al pròxim ple una proposta per a demanar a la Conselleria que formalitze un conveni que regule oficialment els deures i obligacions de l'administració autonòmica i de l'Ajuntament. L'objectiu és que el municipi de Dénia deixe d'assumir despeses que no li corresponen, com el manteniment de jardins o el pagament d'una part de l'enllumenat públic. 

A més, se sol·licita a la Direcció de Ports que reactive i convoque “amb urgència” l'ens participatiu Espai Port-Ciutat per a assegurar “una comunicació fluida, oficial i institucional entre els agents del port, Ajuntament (com a representant de la ciutadania) i Ports així com servir d'espai per a acordar el citat conveni”. 

L'equip de govern assegura que presenta estes peticions a la vista que la Generalitat no té voluntat política de crear la figura del port autònom, reivindicada per l'Ajuntament. Assenyala que la Conselleria ha de comprometre's a “un diàleg oficial, directe i institucional amb l'Ajuntament de Dénia com a representant de la ciutadania”.

En resposta a estes reivindicacions, el director general de Ports, Vicente Martínez, ha lamentat que l'equip de govern no aprofite la figura de la comissionada del president de la Generalitat en el port, Pepa Font. “Hem volgut obrir una porta contínua i de diàleg conjunt”, ha assenyalat, “i ens trobem amb sorpreses com esta (en referència a la moció del ple), que són qüestions partidistes i programàtiques i no servixen per a res”. Segons el director general, “ens reclamen un organisme més formal quan ni tan sols utilitzen l'habitual”. A més, assegura que en els mesos que porta en el càrrec no havia sentit parlar de l'Espai Port-Ciutat

A més, ha desmentit que el port estiga desatés. Martínez considera que la gestió millorarà, “però no perquè la reclamen amb mocions i reclamacions partidistes sinó perquè estem treballant”. Sobre aquest tema, ha destacat que el contacte de la Conselleria amb Pepa Font és “directe i continu” i ha anunciat inversions en el port de 1,2 milions d'euros per a enguany. Diu que són projectes que s'executaran “i no com en anys que anteriors que s'anunciaven moltes inversions i no es feien totes”. A ells s'uniran inversions “de milions d'euros” per part de les empreses concessionàries, que no ha volgut avançar. 

En la seua opinió, els responsables municipals no poden “tindre queixa” de la relació entre la Conselleria i l'Ajuntament i assegura que, si no hi ha major interlocució, és per falta de voluntat de l'equip de govern. Ha subratllat que en l'anterior legislatura no es realitzaven reclamacions des del port i “ara sembla que es vulguen fer totes en una setmana o en un mes”. I ha afegit que “en els últims huit anys no hi ha hagut cap millora substancial en el port de les quals el Botànic puga presumir”. 

 

<<< Tornar a la portada