PSPV, Ciutadans de Pego, PP i Cs donen llum verda a les bases per tornar a adjudicar l'alternativa tècnica, la proposta jurídica econòmica i l'agent urbanitzador del PAI Pego Golf

  • PSPV, Ciutadans de Pego, PP y Cs dan luz verde a las bases para volver a adjudicar la alternativa técnica, la propuesta jurídico económica y el agente urbanizador del PAI Pego Golf
  • PSPV, Ciutadans de Pego, PP y Cs dan luz verde a las bases para volver a adjudicar la alternativa técnica, la propuesta jurídico económica y el agente urbanizador del PAI Pego Golf
  03/11/2022

El programa d'actuació integral Pego Golf ha tractat de ser reactivat a l'últim ple ordinari amb l'aprovació de la gestió indirecta del programa d'actuació integral Pego Golf i les bases de programació i inici del procediment per part de l'equip de govern PP-Ciutadans de Pego, a qui s'han unit PP i Cs, davant del vot en contra de Compromís.

La proposta de l'equip de govern ha estat justificada per la regidora d'Urbanisme, Laura Castellà, per tal de mantenir el criteri que va fonamentar l'aprovació al seu dia del programa esmentat a la vista de l'informe emès pel director general d'Urbanisme.

Aquesta postura ha estat criticada des del grup nacionalista el portaveu del qual, Àngel Oltra, l'ha atribuït a la proximitat de les eleccions municipals. Per Oltra hi ha diverses lleis que donaven per caducat un projecte, que, segons la seva opinió, pateix diferents mancances assenyalades a l'informe dels tècnics municipals d'Urbanisme, relegats a la redacció de les bases per la contractació d'un despatx ad hoc. Mancances que, segons ha apuntat, haurien de fer plantejar a tots els grups de la corporació el fet que votar a favor suposaria una sèrie d'incompliments que comporten responsabilitats legals, sense citar la paraula prevaricació a què al·ludien al comunicat previ al ple remés des de Compromís.

Aquesta consideració ha estat rebatuda per l'alcalde, Enrique Moll, per incidir que des de Compromís no havien estat capaços de presentar cap informe en contra de cap tècnic de les Conselleries al seu càrrec, i que tota argumentació en aquest sentit es limitava a una pregunta formulada pel diputat nacionalista pegolí al conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat. "Tenim papers i vosaltres teniu paraules i venda de fum" ha manifestat per desmentir la caducitat del projecte, pel fet que, segons precisa "l'únic que està caducat és la condició d'agent urbanitzador que, per incompliment, al seu dia ens va fer executar l'aval, però el projecte continua vigent”. En això ha incidit que “el que no pot ser és que qui va comprar amb unes expectatives ara demani el lucre cessant a l'Ajuntament per no seguir el procés establert”.

Així mateix, ha qüestionat la postura adoptada des de l'entorn nacionalista per les xarxes socials per, segons ell, intentar acovardir amb amenaces els representants de la resta de grups si votaven a favor de la iniciativa de reactivar el PAI esmentat. Postura que, segons ell, resultava contradictòria amb l'assistència a les manifestacions per la llibertat d'expressió per part del portaveu de Compromís en la qüestió.

L’afirmació ha generat el moment més tens de la sessió que ha evidenciat l’abisme existent entre socialistes i nacionalistes en qüestions urbanístiques que ha fet impossible cap acord de govern.

<<< Tornar a la portada