Regional Preferent: El Dénia guanya al Jávea (1-3) en un derbi amb emoció, bon futbol, gols… i un expulsat

Regional Preferente: El Dénia gana al Jávea (1-3) en un derbi con emoción, buen fútbol, goles… y un expulsado
  05/02/2023
Prop de 600 aficionats van aportar ambient al xoc en la millor entrada de la temporada en el Municipal de Xàbia

El derbi entre Jávea i Dénia ha respost de la millor manera a les expectatives, davant més de 600 aficionats que van aportar major ambient a la trobada celebrada en el Municipal de Xàbia. Bon futbol, gols, emoció i, perquè no faltara de res, un expulsat i molta protesta arbitral, els ingredients clàssics d'un gran derbi. 
    Tots dos conjunts volien la pilota, i el tractaven bé. La brillant actuació dels “veterans” va aportar qualitat al xoc. Pel Dénia, Panucci va oferir la seua millor versió, i la connexió amb *Destefano tirava espurnes en cada aproximació a la meta *javiense. Pel bàndol local, Javi Hernández i Paco es van agradar en el centre del camp, i el primer es va deixar veure en algunes de les millors accions d'atac del seu equip.
    El Jávea va colpejar primer amb un bon punt de Borja Martínez, que va aprofitar una distracció de la defensa grogueta pràcticament acabat d'iniciar el partit. Però el Dénia no es va rendir, i va despertar per a desplegar el seu millor joc. Va portar molt de perill i va aguaitar l'àrea xabienca a base de llançaments de córner. Fins que Destefeno li va robar una pilota al lateral dret xabienc per a colar-se en l'àrea i assistir a Panucci que va marcar quasi a plaer. Abans ja havia avisat l'ariet dianense, i després ho va fer Fede, i de nou Panucci. El Dénia va meréixer millor premie que l'empat abans del descans. 
    De nou el Jávea va ser millor en l'arrancada del segon període, quan el central Castillo va traure una pilota que ja es colava amb el porter batut, i immediatament després va poder marcar Javi Hernández. Però de nou va espavilar el Dénia i va portar perill a la meta defensada per Tonet, fins que Castilló va enganxar una pilota a la xarxa. El Dénia tenia el partit on volia, i va continuar creant perill, primer amb un tret de Jaume, que va entrar en la segona meitat, i després amb Fede que va estavellar una pilota al travesser. 
    En el pitjor moment, i amb quasi el temps de partit consumit, el Xàbia va tirar d'orgull i es va llançar a l'atac. Javi Hernández puc marcar en el 83 en una rematada de cap que es va anar fora. Quedava poc temps, però moltes coses per succeir. Primer la lesió del porter denier Andrada, que va haver de ser substituït per Iván Toledo, que va retornar al club denier aquesta mateixa setmana. Un redebut amb molta pressió per al portera, perquè el Xàbia estrenyia de valent, pese a l'intent de frenar el ritme dels deniers amb contínues interrupcions del joc. En el 86 va ser el central xabienc Mario el que va rematar de cap amb perill, i poc després va salvar Toledo una pilota que es colava. José Cabo també va tindre una clara ocasió per a marcar que se li va escapar per poc.
    Amb la tensió pujada de to va arribar l'expulsió de Tomás en el minut 95, en una inoportuna acció que l'àrbitre va considerar com a suposada agressió. La polèmica estava servida en un partit que es va calfar en la segona meitat amb deu targetes -per cap en la primera part-. Però el Dénia va saber patir arrere per a rematar la faena en l'últim sospir del partit amb el gol de Fede, en el 99’, just abans que sonara el xiulet final.

<<< Tornar a la portada