Óscar Aibar, director d'El Sustituto, revela en Cuarto Milenio inèdits episodis sobre els nazis refugiats a Dénia

Óscar Aibar, director de El Sustituto, desvela en Cuarto Milenio inéditos episodios sobre los nazis refugiados en Dénia
  07/11/2021
Un joven Vicent Grimalt, actual alcalde, participó como músico en algunos de los aniversarios que se celebraban en el municipio en homenaje a Hitler

El director de la pel·lícula El Sustituto, Óscar Aibar, ha participat en el programa d'aquest diumenge de Cuarto Milenio, que dirigeix Íker Jiménez, per a contar episodis dels nazis que es van refugiar a Dénia després de la Segona Guerra Mundial. El director, que ha investigat exhaustivament sobre com i on van viure aquests nazis, ha fet referència a Dénia com un dels municipis on més nazis van fixar la seua residència. S'ha referit a prop de 200 o 300 nazis amb residència fixa, al marge dels quals van estar de pas.

També ha assenyalat que alguns d'aquests nazis es troben enterrats en el Cementeri de Dénia, just enfront, a penes a uns metres, d'on reposen les restes de persones que van ser víctimes de l'Holocaust Nazi.

Curiosament un d'estos episodis que ha recordat el director de cinema té com a protagonista a l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, que de molt jóve va participar com a músic en alguns dels aniversaris que celebraven els nazis a Dénia dedicats a la figura d'Hitler.

El Sustituto, que s'ha estrenat recentment, és una pel·lícula que recrea capítols dels nazis a la nostra comarca i està gravada en gran part a Dénia. “Tinc documentació per a quatre o cinc pel·lícules”, ha assenyalat el director durant l'entrevista amb Íker Jiménez. 

<<< Tornar a la portada