Sergio Avargues serà el pregoner de les falles de Dénia

  • Sergio Avargues serà el pregoner de les falles de Dénia
  • Sergio Avargues serà el pregoner de les falles de Dénia
  23/01/2024

Elegir a la persona que pronunciarà el pregó és una de les poques decisions que pot pendre en solitari el president de la Junta Local Fallera. I enguany Jaume Bertomeu ha elegit a Sergio Avarques, faller del Saladar. Així ho va anunciar durant l’acte de presentació del cartell anunciador de les falles, que ha sigut realitzat per Jaume Mora, un jovent il·lustrador nascut a València. 

Respecte al pregoner, Sergio Avargues va començar la seua trajectòria fallera a l’any 1993 a la falla Baix la Mar, i des de 1996 forma part de la comissió del Saladar. Sempre ha tingut una passió profunda pel món de les falles, especialment per les carrosses i les presentacions, que considera, junt a la pròpia falla, la part més artística de la festa. Tant és així que enguany va ser l’encarregat de la presentació de Candela Marco, fallera major infantil de Dénia, i la seua cort d’honor. 

El pregoner participa activament en la creació de llibrets de falla, que considera “una àrea en la qual el nostre poble ha millorat notablement, però encara necessitem una aposta més ferma per part de les comissions falleres pel que fa a aquesta publicació”. 

Davant el repte de dirigir-se al món faller el pròxim 17 de febrer, afirma que “m'agradaria realitzar un pregó tradicional, on puga expressar i reivindicar els nous temps que vivim i que ens esperen. Vull que fem entre totes i tots d'aquesta edició de les Falles de Dénia la millor fins ara”. Tanmateix, creu “en la necessitat d'una aposta decididament renovadora de l'estètica i dels projectes que es planten als carrers durant els mesos de març. Les Falles, a la meua manera de veure-ho, haurien de ser contemporànies als temps actuals, amb una visió crítica, local i accessible a tota la ciutadania”

Estes declaracions les va fer el dilluns en la seu de la JLF, amb la presència de les Falleres Majors de Dénia, Mar Moncho i Candela Marco; les Falleres Exemplars, Cuqui Ribes i Anna Sobrecases, i el regidor de Festes, Raúl García de la Reina, entre altres persones. 

<<< Tornar a la portada