Set confraries fan reviure la singularitat de la Setmana Santa ondarenca

  • Set confraries fan reviure la singularitat de la Setmana Santa ondarenca
  • Set confraries fan reviure la singularitat de la Setmana Santa ondarenca
  02/04/2024

Les confraries de la Soledat, de la Dolorosa, del Crist de l’Agonia i les Set Paraules, de la Verònica, del Sepulcre, de la Pietat i Jesús Natzarè han tornat a fer viure amb intensitat i devoció la Setmana Santa d’Ondara.

        La celebració va començar amb el Cant dels Dolors i es va perllongar cada vesprada amb el septenari d’aquesta  interpretació coral que arriba al seu punt àlgid amb la interpretació final de l’Himne a la Mare de Déu de la Soledat, obra del compositor ondarenc Gonzalo Ortolà Marí (1899-1962) arran del decret pontifici de juny de 1923 del Papa Pius XI que declarava canònicament a la Verge de la Soledat com a patrona d’Ondara-.

 

EL “CANT DELS DOLORS” DE GONZALO ORTOLÀ

 

Aquest fet, datat en 1924, va motivar que l’any passat l’Ajuntament d’Ondara iniciara l’expedient per a protegir aquesta peça musical com a Be Immaterial, pel seu reconeixement popular i artístic.

        A banda d’això, la singularitat de la Setmana Santa ondarenca s’ha manifestat també al comptar amb actes propis com l’encontre del Diumenge de Pasqua –que va concloure espectacularment amb el tir de coets o la representació de la Passió –aquesta última amb més d’un miler d’espectadors-. A ells s’han unit diferents processons com la del Divendres Sant, després que la del dilluns tingués que ser suspesa a causa de la climatologia, que han congregat a la gran part del turisme cultural-religiós de la comarca per aquestes dates.

 

<<< Tornar a la portada