SINMA llança un díptic informatiu sobre la tinença responsable d’animals i mascotes a Ondara

  • SINMA llança un díptic informatiu sobre la tinença responsable d’animals i mascotes a Ondara
  • SINMA llança un díptic informatiu sobre la tinença responsable d’animals i mascotes a Ondara
  23/01/2023

El conseller delegat de la empresa pública d’Ondara SINMA, Francesc Giner i l’alcalde José Ramiro han presentat el díptic informatiu elaborat per a la tinença responsable d’animals i mascotes al municipi. Document que, segons apunten, resulta “senzill i instructiu per tal de resumir a la ciutadania les obligacions i responsabilitats dels propietaris dels animals que es recullen en l’ordenança municipal de l’Ajuntament d’Ondara que regula aquests drets i deures”.

Així mateix han detallat que el díptic en qüestió es fonamenta en l’enumeració d’una sèrie de correctius davant d’una problemàtica recurrent, que, al seu entendre “ necessita de l’ajuda i la col·laboració ciutadanes per tal d’erradicar comportaments incívics dins dels espais col·lectius tan greus com no recollir els excrements dels gossos dins l’entorn urbà”. Amb això han incidit com a apartat principal el dedicat a les obligacions i les responsabilitats dels veïns i veïnes que tenen una mascota -des de l’obligatorietat de dur bosses higièniques per recollir les deposicions a l’hora de traure a passejar les mascotes fins a la normativa quant a races perilloses de gossos-. Aquest es troba complementat per les recomanacions i bones pràctiques –que van des de la neteja particular dels orins de les mascotes amb botelletes a l’atenció veterinària dels animals amb què es conviu.

A banda, el fullet especifica un apartat de consells i altres elements il·lustratius com ara un mapa on es localitzen els espais d’esbarjo per a gossos i les colònies de gats enregistrades al municipi.

Pel que fa a la distribució han apuntat que s’ha donat a conèixer aquest cap de setmana per mitjà d’intervencions tan simbòliques com el repartiment del fullet durant la festivitat de Sant Antoni pels voltants del Prado, que concentrava tant les mascotes del municipi com els seus propietaris. Tot això amb la finalitat d’aprofitar un marc d’aquestes característiques per a conscienciar les famílies sobre la responsabilitat implícita de la tinença d’animals.

La publicació i difusió de la iniciativa s’inclou dins la primera fase de la campanya integral d’informació i civisme que es desenvoluparà durant tot 2023 i que va ser  presentada, a mitjan desembre sota el lema Si t’estimes Ondara que encapçala el projecte i per mitjà de tot un programa d’intervencions. Aquesta dinàmica, segons detallen, preveu anar acompanyada del pla d’acció global redactat conjuntament per  SINMA, Ajuntament i  Policia Local per tal d’optimitzar la netedat i l’ordre dins del conjunt del municipi.

El conseller delegat de SINMA i regidor d’Urbanime ha justificat la campanya i ha demanat l’ajuda i la col·laboració ciutadana per tal de dur-se a terme, sobretot en aspectes tan importants com són el respecte i l’ordre dins dels espais col·lectius com a valors imprescindibles per aconseguir una Ondara més neta i sostenible.

 

 

 

<<< Tornar a la portada