SINMA Ondara inicia la substitució dels contenidors oberts per uns nous models amb tancament

SINMA Ondara inicia la substitució dels contenidors oberts per uns nous models amb tancament
  25/01/2024

L’empresa pública municipal d’Ondara SINMA ha iniciat la substitució progressiva dels contenidors de restes i orgànics que no estan soterrats ni dins les illes amb cobriment, per nous models tancats amb una tapa hidràulica els quals es diferencien dels anterior en que aquells eren oberts i mòbils, mentre que aquest tenen caràcter fixe.

Aquest procés, segons detallen en un comunicat, es porta a cap en diferents fases per tal d’analitzar i comprovar la idoneïtat en cada lloc concret on es realitza una substitució motivada per a evitar mals olors, l’accés d’animals i insectes a la brossa i sobretot per a la millora visual que el nou disseny ofereix.

La nota informa a més que els nous models són de doble ganxo de càrrega superior i es podran buidar per mitjà de la grua, la qual cosa n’afavoreix l’operativitat i optimització dels recursos. En concret, tenen una capacitat de 2 m3 i de 3 m3, de manera que un sol equival a dos o tres dels antics.

Des de SINMA han emmarcat l’actuació dins de l’ampliació de la V Fracció orgànica a la resta del poble i es realitza després de la instauració de la mateixa a les zones de porta a porta.

A banda, el conseller delegat, Jordi Dominguis, ha aprofitat la intervenció per recordar als usuaris tota una sèrie de consideracions d’obligat compliment, així com el fet que l’incompliment d’aquestes normes pot implicar una sanció de fins a 600 euros. En això ha incidit en que  en aquest contenidor sols es poden dipositar residus de la fracció de restes i orgànic i no es poden deixar bosses ni objectes fora del contenidor i, en cas que estiga ple, s’haurà de dipositar el fem en el contenidor més pròxim.

Així mateix ha advertit que els dissabtes a la nit no hi ha servei de recollida de brossa i l’horari complet per dipositar els residus de restes i orgànics en els contenidors serà de 20 a 24 hores en horari d’estiu i de 18 a 24 en el d’hivern.

Pel que fa a la recollida de particulars de mobles, electrodomèstics i voluminosos, ha facilitat el telèfon 965 085 045 que restarà operatiu de dilluns a dissabte de 7.30 a 13.30 hores.

Finalment, la nota agraeix de bestreta la  col·laboració i paciència dels veïns i veïnes d’Ondara respecte a les molèsties que es puguen ocasionar durant la instal·lació dels nous contenidors tancats.

<<< Tornar a la portada