Teleoftalmología per als pacients de la Marina Alta

Teleoftalmología para los pacientes de la Marina Alta
  21/12/2020

El Departament de Salut de Dénia ha posat en funcionament un programa de telemedicina per a l'atenció oftalmològica. El programa s'ha iniciat en el Centre de Salut Integrat de Calp i s'ampliarà a altres centres de salut de la Marina Alta. Es tracta d'un examen de revisió que es realitza mitjançant fotografies del fons d'ull i que permet a l'especialista observar la retina i estructures adjacents.

            Les fotografies, guardades en la Història Clínica del pacient, seran revisades pel facultatiu especialista qui, en cas d'afecció ocular, citarà al pacient en la seua consulta. El programa facilita el control del fons d'ull i permet realitzar un garbellat de la població sana. Mitjançant aquestes revisions l'especialista podrà detectar alteracions fins i tot abans que el pacient tinga símptomes, evitant així futures complicacions.

            Els pacients amb diabetis seran els primers a beneficiar-se del programa. Ja que a causa de la seua patologia, requereixen d'un control ocular anual per a detectar i tractar de manera precoç una possible retinopatia diabètica, abans que existisca pèrdua de visó.

            El Dr. Scalerandi, cap del Servei d'Oftalmologia, ha explicat que “el diagnòstic precoç mitjançant la teleoftalmología ens permetrà tindre un major control oftalmològic de la població de la Marina Alta. L'assistència mitjançant la telemedicina facilita l'accés dels veïns dels municipis més allunyats de Dénia”.

<<< Tornar a la portada