Teresa Salgueiro, de Madredeus, lidera un cartell de Xàbia Folk amb forta presència de músics valencians

Teresa Salgueiro, de Madredeus, lidera un cartel de Xàbia Folk con fuerte presencia de músicos valencianos
  20/04/2023

El Xàbia Folk ha presentat el seu cartell per a l'edició del 2023 que es desenvoluparà del 5 al 7 de maig i que tindrà com a figura internacional a la cantant portuguesa Teresa Salgueiro, veu de la prestigiosa formació Madredeus. El programa comptarà a més amb una forta presència de músics valencians amb gran trajectòria en el panorama de música d'arrel. 
    Els directors artístics del festival, Joan Buigues i Toni Torregrosa, han detallat les actuacions d'aquest veterà certamen que compta amb el patrocini de la Regidoria de Cultura i la col·laboració de la Romàntica del Saladar.
    El primer concert, previ als dies de festival i que servirà de presentació davant el públic serà aquest divendres 21 d'abril, a les 20 hores a la Casa de Cultura, a càrrec de Marta Margaix. L'artista oferirà el seu espectacle El violí valencià, basat en música tradicional i popular valenciana i en el qual conflueixen el cant, la dansa i el violí amb el suport de la tecnologia de la loop station. 
    El festival es concentrarà del 5 al 7 de maig amb dos concerts de gran format les nits del divendres i dissabte a les 22.30 hores en la Plaça de la Constitució, on s'instal·larà una carpa. 
    El primer d'ells, el divendres 5, serà protagonitzat per Teresa Salgueiro, un referent del folk portugués i veu de la prestigiosa Madredeus. Salgueiro atresora més de 30 anys de carrera professional i mil concerts en les millors sales del món. A Xàbia presentarà el seu últim treball Dins del Silenci.
    El dissabte 6 hi haurà dues propostes, ja que es recupera el concert de la vesprada (a les 19 hores a la Casa de Cultura) amb dos intèrprets i grans de l'ensenyament com Cati Plana (acordió diatònic) i Pau Puig (dolçaina i bansuri), que presentaran una proposta cambrística titulada Tretze encalles.
    A la nit pujarà a l'escenari de la Plaça Constitució Noèlia Llorens, Titana, un exemple de la nova generació de cantaors que oferirà una selecció de cançons populars i altres de nova creació amb arranjaments del productor Pau Cháfer. 
    Ja el diumenge, tancarà la XXI edició del Xàbia Folk un històric de la música d'arrel valenciana com és Artur Blasco (acordió veu i rabequet) que actuarà en duo amb la violinista Marién de Casimiro en un concert de caràcter intimista, a les 12 hores en l'ermita de Santa Llúcia. 
    Tots els concerts seran d'entrada lliure i gratuïta. 
    El cartell d'enguany compleix amb els eixos habituals del certamen, combinant els nous valors de la música folk amb referents a nivell internacional i de la cultura de proximitat, a més de potenciar la presència de les creadores femenines, segons han destacat des de l'organització. La direcció artística del Xàbia Folk agraeix el suport de l'Ajuntament a aquest certamen durant més de dues dècades. 
    Tant el regidor de Cultura, Quico Moragues, com l'alcalde, José Chulvi, han convidat a la població a gaudir de l'edició d'enguany i han agraït el treball i sensibilitat amb els quals Buigues i Torregrosa han sostingut la part musical del festival. També s'han referit als músics de la Romàntica pel seu suport humà i d'intendència a tots els grups que han passat per l'escenari del Xàbia Folk.

<<< Tornar a la portada