Terra Moscatell: vins i més en Els Magazinos 

  • Terra Moscatell: vinos y más en Els Magazinos
  • Terra Moscatell: vinos y más en Els Magazinos
  01/05/2022

 

Degustacions, xarrades culturals i tastos maridadas. Tot un planazo per al dissabte 7 de maig en Els Magazinos. Parlem de Terra Moscatell 2022, alguna cosa més que una fira de vins. Perquè aqueix dia, a més de poder descobrir i provar alguns dels vins de moscatell que es fan prop de casa, podrem també saber alguna cosa més sobre la cultura del vi i el perquè de moltes històries lligades a la Marina Alta. La fira de vins de moscatell del Mediterrani -organitzada de la mà de la DOP Alacant- s'emmarca dins del projecte Cuina de Territori i s'organitza de la mà de Mara Bañó, propietària del celler Els Freses de Jesús Pobre, una de les tretze participants.

La programació es desenvoluparà entre les 11 i les 21 hores i tindrà com a país convidat a Itàlia. Per a gaudir d'ella s'han proposat dos tipus de formats. La proposada Copa de Vi permetrà realitzar un passeig per alguns dels vins convidats; es podran provar dos vins en la Fira de Vi, situada en la plaça principal d'Els Magazinos, i durant tot el dia altres dos en els locals del mercat. Els cellers convidats són, a més dels Freses, Cellers Riko de Xaló, Aida i Lluís de Llíber, Joan de la Casa de Benissa, Devinamar de Gata, Fondarium d'Ondara, Celler Claudio de Baniarbeig, Manu Guardiola Viticultor de Xaló, Cooperativa de Teulada, Cooperativa de Xaló, Finca Collado de Salinas, Cent Piques de Fontanar i Enovalencia amb cellers italians.

La segona proposta és l'Experiència Xarrada Cultural + Tast maridada, una bona fórmula per a descobrir la cultura del vi amb degustació i tapa en el restaurant Els Cuinetes. La programació d'activitats experiencials arrancarà a les 11 h. amb la intervenció de Tonet Puig i Jaume Soler, de l'Associació de Defensors del Moscatell, i José Juan Reus, president de la DOP Alacant, que inclourà un brindis amb Els Freses. Andrea Gabrielli (11.30 h) contarà la història del moscatell d'Itàlia i es realitzarà un tast de vins italians maridados amb formatges forts. Sobre el raïm moscatell i el port de Dénia dissertarà l'historiador Javier Calvo (12.30 h.) i hi haurà maridatge de vi Tahulla d'Aida i Luis amb salaons i tonyina. Lourdes Rubio, de la Ruta del Vi d'Alacant, i Luis Silvestre, gerent de la Ruta dels Riuraus, se centraran en el turisme i la producció de moscatell (13.30 h.); en aquest cas, es maridarán vins de Cellers Regisc amb coques de verdures. 

A la vesprada s'ofereixen quatre propostes: Vicent Martín (Assessor Oficina de la Innovació i la Creativitat) i la DOP Alacant abordaran el tema del vi en la cultura gastronòmica i la declaració de Dénia com a ciutat creativa per la UNESCO (17.30 h.), i se servirà va vindre Badia de Dénia maridado amb pastisseria i dolços. A continuació (18.30 h.) es presentarà el projecte del jardí cultural i sostenible de l'IES Sorts de la Mar, amb Isabel Monserrat, Imma Navarro, Ferran Lluís Naya i Antonia Romero; per a l'ocasió es catarà va vindre Vinya Teulada de la Cooperativa de Teulada que s'acompanyarà amb pastissos i dolços. De vins naturals, ecològics i biodinàmics parlarà Jerome Chesnot, de Vi Natural, (19.30 h.) i es maridará va vindre TOR amb salaons i tonyina. Tancarà el programa la xarrada de l'arqueòleg Josep Ahuir i Mara Bañó (20.30 h.), que parlaran de l’Alt de Benimaquia, una dels cellers més antics d'Europa; s'oferirà vi Àmfora dels freses maridado amb formatges forts.

Organitzat amb la col·laboració de L’Exquisit Mediterrani, l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA) i l'empresa de subministraments per a hostaleria HostelBe, el programa convida a passar-se per Els Magazinos i gaudir del vi moscatell i el seu món.

<<< Tornar a la portada