Tots a bord!: L'aquabús connectarà el final del Marqués de Camp amb Marina de Dénia a partir del 15 de juny

¡Todos a bordo!: El aquabús conectará el final del Marqués de Campo con Marina de Dénia a partir del 15 de junio
  13/06/2022

Torna l'aquabús. I ho fa amb connexions cada mitja hora entre la ciutat i el port esportiu Marina de Dénia a partir de les set de la vesprada. El servei es presenta com una alternativa a l'ús del cotxe a l'estiu i també com un atractiu per a les famílies, que tindran la possibilitat de realitzar el trajecte pel preu simbòlic d'1 euro per persona. Per als menors de 5 anys pujar a l'aquabús serà gratis. L'embarcació, un catamarà ampli, dotat de còmodes sofàs, servei de barra i wc, funcionarà en principi des del 15 de juny i fins al 15 de setembre.

Convertir Marina de Dénia en un carrer més de la ciutat és una idea que ha repetit moltes vegades el capità-director del port esportiu, Gabriel Martínez. Amb l'aquabús, un transport dinàmic i còmode, s'acurten les distàncies i s'aproxima a les persones. Tot en la línia d'enfortir aqueix vincle entre ciutat i port. 

L'embarcació amarrarà al final de Marqués de Camp, en la zona de la Creu Roja, i ens permetrà no haver de moure el vehicle per a desplaçar-nos en els dies de l'any en què el trànsit és més intens, els de l'estiu. Ens deslliurarà així mateix de problemes d'aparcament, especialment notoris en plena temporada alta. Tot això redundarà també en menys emissions de gasos i una menor contaminació.

El servei el realitzarà l'empresa Boramar, especialitzada en excursions amb vaixell, que en funció dels resultats no descarta prolongar el servei. L'armador, Fran Gómez, ha explicat que l'aquabús funcionarà entre les 19 hores i les 2 del matí, amb dos trajectes cada hora (aproximadament un cada mitja hora) a fi que hi haja una connexió fluida diàriament durant l'estiu. Els treballadors de Marina de Dénia, aproximadament uns 500, podran viatjar gratis a bord. 

L'horari, segons han explicat els impulsors de la iniciativa, està pensada per a gaudir del trajecte quan ja no estreny tant el sol, precisament en les hores que més visitants rep el port esportiu. Els qui ho utilitzen a partir de juliol, podran gaudir també d'un magnífic passeig al costat del moll contemplant les escultures enfront de la mar, una iniciativa que es repeteix enguany.

El catamarà compleix el principal conveni internacional per a previndre la contaminació del medi marí pels vaixells (MARPOL), subratlla el responsable de l'embarcació, Ángel Colás, “i res pararà a la mar”. En la coberta a més, hi ha papereres per a separar el fem a fi que tots siguen el més respectuosos possible amb el medi ambient. Amb una tripulació de tres persones, navegarà amb música i velocitat moderades per a no causar molèsties.

En el port esportiu i turístic Marina de Dénia, l'aquabús atracarà prop de la zona de Capitania. S'espera que la iniciativa tinga un bon acolliment, com ja la va tindre en el seu moment una altra experiència similar, i que no es descarta que la demanda obligue a ampliar el nombre de places. De moment, la volta de l'aquabús és ja una realitat i molts segur que ho agraeixen. Ja saps, a partir del 15 de juny, no et quedes en terra.

<<< Tornar a la portada