Tots el partits exigeixen la creació del port autònom de Dénia

Todos los partidos exigen la creación del puerto autónomo de Dénia
  30/07/2020

Equip de govern i oposició de Dénia s'han unit per a reclamar la creació de l'organisme autònom Dénia Port, amb la finalitat d'autogestionar els recursos econòmics que es generen per taxes. Amb la proposta, dirigida al govern autonòmic, es pretén pal·liar el desfasament entre els ingressos i despeses ja que, segons es recorda en la moció, la Generalitat va rebre quatre milions d'euros per taxes i serveis en 2019 però només va destinar 130.593 euros al port. La llei marca que s'hauria de reinvertir el 40% de la recaptació anual.

            L'organisme Dénia Port inclouria representants de l'Ajuntament i de les empreses que operen en la zona portuària.

            En un dels apartats de la moció, es demana que mentre que es tramita la creació del nou organisme, en els pressupostos de la Generalitat es destine al port de Dénia la quantitat equivalent al 40% dels ingressos que genera.

            L'alcalde, Vicent Grimalt, ha demanat als partits amb representació en Les Corts que parle amb els seus síndics perquè donen suport a la proposta. Va recordar que en l'anterior legislatura es va aprovar una moció similar en el ple de Dénia i que en aquell moment no va haver-hi consens. I ha afegit que fins i tot el llavors portaveu de Ciutadans va fer una sèrie d'afirmacions que no es corresponien amb la realitat.

Subscriu-te!