Tradició i retrobament afloren en l’ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats que dona inici a les festes patronals d’Orba

  • Tradició i retrobament afloren en l’ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats que dona inici a les festes patronals d’Orba
  • Tradició i retrobament afloren en l’ofrena a la Mare de Déu dels Desemparats que dona inici a les festes patronals d’Orba
  10/05/2024

L’ofrena de flors a la Mare de Déu dels Desemparats ha posat el colorit del folklore a l’arrancada de les festes patronals d’Orba.

        Festers i festeres per a tancar un seguici de xiquets, xiquetes i col·lectius socials han protagonitzat el primer acte solemne, amb l’avantsala del desafiament de pilota a llargues entre les millors figures locals i les de Laguar al carrer Major que ha encarnat el vessant esportiu de les festes. Així Guillem Prats Berenguer, Helena Roselló Font, Hugo Fernández Aranda, Ivan Franco Puigcerver, Joan Genovés Moll, María Núñez Sánchez, Noa Renes Helmore, Samuel Verdú Torrens i Susana Pastor Ramaglia han fet lluir les vestimentes típiques valencianes per a tancar la primera de les quatre jornades festeres previstes.

Jornades que compten amb la següent agenda:

 

DISSABTE 11. DIA DEL SAGRAT COR DE JESÚS

        -A les 11 h.: Recollida dels festers i festeres del Cor de Jesús.

        -A les 12 h.: Missa Solemne en honor al Sagrat Cor de Jesús cantada pel Cor de Benidoleig. Al finalitzar es dispararà una traca.

        -A les 20.30 h.: Baixada de festers i festeres del Cor de Jesús des de la Creu.

        -A les 21 h.: Processó del Sagrat Cor de Jesus. En finalitzar es dispararà una traca.

        -A les 00 h.: Gran revetla amenitzada per l’orquestra Tokyo Band.

 

DIUMENGE 12: DIA DE NOSTRA PATRONA LA MARE DE DÉU DELS DESEMPARATS

        -A les 8 h.: Dispar de 21 salves en honor al patrona i despertada.

        -A les 9 h.: Cercavila a càrrec de la banda de la Unió Musical d’Orba.

        -A les 11 h.: Recollida de festers i festeres.

        -A les 12 h.: Santa missa solemne en honor a la Mare de Déu dels Desemparats, cantada per la cor parroquial d’Orba. En acabar mascletà a la creu, disparada per la pirotècnia Vulcano.

        -A les 20 h.: Recollida de festers i festeres.

        -A les 21 h.: Solemne processó en honor a la nostra patrona, la Mare de Déu dels Desemparats, acompanyada per la Unió Musical d’Orba i la Colla la Xopena. En arribar a la plaça es dispararà una traca. A continuació gran espectacle de focs d’artifici a càrrec de la pirotècnia Vulcano.

        -A les 23.30 h.: Revetla amenitzada por Los más votados.

        -A les 24 h.: Monòleg a càrrec de Manu Baeza. En acabar continuarà l’actuació musical.

 

DILLUNS 13. DIA DE LA PURÍSSIMA

        -A les 11 h.: Recollida de festers i festeres.

        -A les 12 h.: Missa Solemne en honor a la Inmaculada Concepció, cantada pel Cor parroquial del Ràfol d’Almúnia. A continuació processó en honor a la Inmaculada Concepció i al finalitzar dispar d’una traca.

        -A les17.30 h.: Desfilada de carrosses i disfresses on hi haurà premis. Amenitzada a la plaça per un DJ.

       

 

<<< Tornar a la portada