Trenta-dues dones ucraïneses es recuperen de la guerra a Calp

Treinta y dos mujeres ucranianas se recuperan de la guerra en Calp
  24/01/2023

L'Associació Cultura contra Bales treballa per a potenciar la cultura com a eina contra la violència humana, amb la guerra d'Ucraïna com a teló de fons. Per a això compta amb tres projectes solidaris que posen a les clares l'horror i les conseqüències d'un conflicte bèl·lic, siga el que siga. Grups de nens ucraïnesos d'entre 5 i 17 anys d'edat han après en espanyol i han gravat la famosa cançó de José Luis Perales Que cantin els xiquets! El seu missatge està més que clar: continuen creant art i música malgrat les dures condicions de la guerra. Els nens van assajar la cançó il·luminant les notes amb les llanternes dels seus mòbils en la foscor del refugi antiaeri acompanyats per les sirenes.

            La citada ONG organitza també sopars benèfics amb xefs famosos d'altres països per a unir diverses cultures a través del menjar. I la tercera acció és el programa Mama Irrompible per a la rehabilitació psicològica de dones i nens que han estat víctimes de la guerra, bé perquè han perdut algun familiar o perquè han estat segrestades o agredides. Durant dues setmanes –fins al 30 de gener- un grup de 32 dones seran a la Ciutat del Penyal d’Ifac en allotjaments situats a la platja de La Fossa i realitzaran diverses activitats secundades per psicòlegs, terapeutes i voluntaris perquè es recuperen anímicament.

            A més de conèixer Calp, les participants han visitat la ciutat d'Alacant, la fàbrica Carmencita de Novelda, han gaudit de sessions de spa i esmorzars i han degustat diferents plats de la gastronomia local. També han realitzat una ruta de senderisme per les Salines amb voluntaris de la Creu Roja com a guies.

Aquest projecte és possible gràcies a la col·laboració desinteressada de diversos col·lectius i empreses locals, a més de veïns a títol individual. Cultura contra bales vol reeditar aquest programa de nou al març.

<<< Tornar a la portada