Tres-cents cinquanta escolars col·loquen a Pego com a cap de cartell del Dia de l’Esport de la Comunitat Valenciana 2024

  • Tres-cents cinquanta escolars col·loquen a Pego com a cap de cartell del Dia de l’Esport de la Comunitat Valenciana 2024
  • Tres-cents cinquanta escolars col·loquen a Pego com a cap de cartell del Dia de l’Esport de la Comunitat Valenciana 2024
  26/03/2024

Pego ha assumit la condició de cap de cartell del IX Dia de l’Esport de la Comunitat Valenciana de la mà dels vora tres-cents escolars que han participat per a escenificar l’aposta per l’esport com a fórmula de vida impulsada per la Fundació Trinidad Alfonso amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana.

            L’esdeveniment ha motivat el desplaçament al municipi del vicepresident i conseller de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicente Barrera; del conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira; del director general d'Esports, Luis Cervera, per a compartir la jornada amb l’alcalde, Enrique Moll, el regidor d'Esports, Raúl Tamarit; i el director de la Fundació Trinitat Alfonso, Juan Miguel Gómez.

            Tots ells han assistit a les evolucions del alumnes de cinquè i sisè de primària dels centres Ambra, Rosalia Bondia, Carolina Sala i Sant Antoni, i dels de primer curs de secundària de l'IES Enric Valor i el Taller Ocupacional, en la vintena de disciplines esportives disposades al camp de El Pujol per l’organització en catorze postes. Evolucions que han tingut lloc desprès d’emular la inauguració dels Jocs Olímpics, amb el corredor de tanques Quique Llopis --que cercarà pròximament confirmar la seva presència als J. J. O. O. 2024 - i l'atleta adaptada Nagore Folgado -que ja ha segellat la seva presència a la cita paralímpica de la capital francesa-.

            “Ès un motiu d'orgull haver estat la localitat escollida per a l'acte central pel fet que reforça l’aposta de l’Ajuntament de Pego per l'esport base i l'educació com a compromís que tots hem de tenir pel valor que aporta cap a l'esforç individual i col·lectiu”, ha assenyalat l’alcalde.

 Per la seua banda, el vicepresident de la Generalitat ha agraït expressament a la Fundació Trinidad Alfonso, al conseller d’Educació i a l’Ajuntament de Pego la disposició per a configurar un esdeveniment que representa que el primer contacte dels més petits amb l'esport és a l'escola, i, segons ha dit “en ella és on hem de fomentar l'activitat física”.

Aquesta consideració ha estat compartida pel conseller d'Educació, per a qui “unir esport i educació és boníssim per a tots els joves, així que volia agrair a la Fundació Trinidad Alfonso i l'Ajuntament de Pego per la tasca realitzada, i també a la Conselleria de Cultura i Esport per la col·laboració en aquesta iniciativa juntament amb nosaltres”.

El director de la Fundació Trinidad Alfonso ha agraït els elogis per a qualificar la iniciativa que va nàixer per a commemorar a nivell autonòmic el Dia Mundial de l’Activitat Física amb una huitantena de centres educatius que nou edicions després arriben a 1.050.

“Aquest projecte ja no és només un projecte de la Fundació i la Generalitat, és un projecte de tots, sobretot dels docents, que ens ajuden tant a divulgar-ho, i de tots els que formem la Comunitat de l’Esport”, ha ressaltat Gómez per a incidir en que simultàniament a l’acte central de Pego l’esdeveniment ha comptar amb més de 350.000 participants al llarg i ample de la geografia valenciana.

 

<<< Tornar a la portada