Un audiovisual per a posar en valor la posidònia i alerta de la degradació de la mar 

  • Un audiovisual para poner en valor la posidonia y alerta de la degradación del mar 
  • Un audiovisual para poner en valor la posidonia y alerta de la degradación del mar 
  06/05/2021

 

L'associació Obesmar ha elaborat un audiovisual sobre la importància de la posidònia, realitzat per Pau Soler i Rafa Martos. El treball es va presentar el dimecres en l'institut Sorts de la Mar, davant alumnes de Biologia de 1r de Batxiller. 

Obesmar té una àmplia trajectòria en la realització de continguts de promoció i divulgació sobre la mar i el litoral. Amb aquest documental pretén posar en valor i divulgar la rellevància de la posidònia en el litoral de la Marina Alta amb l'objectiu d'informar la societat de la importància d'un ecosistema que per diferents raons va deteriorant-se cada any amb nefastes conseqüències per a la vida marina, per a l'entorn i per al propi ésser humà.

L'audiovisual s'estructura en 3 blocs: característiques de la posidònia i hàbitat on es desenvolupa, beneficis que reporta a l'entorn, a la biodiversitat i a l'economia turística, i amenaces que l'afecten i que estan posant en perill la seua existència. 

Com assenyala Pau Soler, “pretenem que amb aquest material audiovisual es fomente i cree un debat sobre la urgent presa de mesures per part de les institucions i sectors econòmics per a aconseguir conjuminar voluntats, propostes i accions per a una eficaç protecció d'aquesta planta tan beneficiosa per a frenar el canvi climàtic i per a atraure un turisme de qualitat i amb consciència ambiental”.

El documental, que Obesmar posa gratuïtament a la disposició de tots els centres educatius de la comarca, ha comptat amb la col·laboració de la Fundació Baleària, Fundació Salom Sabar i Fundació Dénia així com amb l'aportació musical de la Dolç Tab Jazz.

 

 

 

<<< Tornar a la portada