Un cibercriminal obté des de Dénia més de 200.000 euros per la venta de accessos il.legals a televisions de pagament

Un cibercriminal obtiene desde Dénia más de 200.000 euros por la venta de accesos ilegales a televisiones de pago
  06/09/2022

La Policia Nacional ha detingut a un home que s'estava lucrant amb la venda de continguts audiovisuals de pagament a través d'internet i via satèl·lit. Des del seu domicili a Dénia, el cibercriminal havia creat una sofisticada infraestructura amb la qual prestaven serveis als seus clients i que era administrada des del Regne Unit. 

L'entramat criminal tenia com a centre d'operacions les províncies d'Alacant i Màlaga, llocs on confluïa tots els diners que el detingut rebia per subministrar el contingut audiovisual de manera il·lícita. Es calcula que l'home ha obtingut uns guanys de més de 210.000 euros. 

Els investigadors de la Policia Nacional van detectar diversos canals en una aplicació de missatgeria instantània dedicats a la comercialització il·lícita de contingut audiovisual de pagament, sense comptar amb l'autorització ni els permisos necessaris, arribant a aconseguir més de 2.300 subscriptors. El presumpte autor dels delictes disposava d'una forta infraestructura tecnològica que gestionava les pàgines web per a difondre els seus serveis il·legals. Aquestes pàgines mostraven articles on es facilitava a totes les persones que les visitaven els coneixements necessaris per a visualitzar il·legalment contingut de pagament. Així mateix, permetien als usuaris accedir a contingut multimèdia il·lícitament usant telefonia mòbil i televisors mòbils amb accés a internet. 

Fruit de les labors d'investigació, es va poder comprovar que aquesta aplicació havia arribat a aconseguir més de 50.000 descàrregues. 

Les pàgines web oferien la possibilitat d'abonar-se a  canals de televisió, el preu de la qual variava en funció de la duració del paquet contractat i del nombre de dispositius en els quals es volguera visualitzar. 

<<< Tornar a la portada